Raport ingrijorator realizat de francezi. Animalele cumparate copiilor, purtatoare de boli grave

Ultima actualizare: 13-01-2014 07:06

Veveritele, pasarile exotice si reptilele s-au numarat printre cadourile facute de adulti copiiilor de sarbatori. Un raport ingrijorator, realizat de francezi, trage insa un semnal de alarma.

Aceste animale pot fi periculoase pentru copiii mai mici de 5 ani. Iguanele si serpii sunt purtatoare de salmonella, pasarile transmit viroze si rozatoarele - alergii.

Nu va grabiti sa ii cumparati copilului un animal de companie exotic, doar pentru ca seamana cu un personaj din desene animate.

Dragalase, simpatice, dar de cele mai multe ori speriate de oameni, aceste animale neobisnuite pentru un apartament apar tot mai des in magazinele de profil.

Animale de companie

Chinchilla este unul dintre cele mai prietenoase animale. Nu la fel de prietenos pare insa acest sarpe, care cu siguranta este o aparitie exotica. Oricare ar fi alegerea dumneavoastra, aveti mare grija cum si cui daruiti un astfel de cadou.

La 7 ani, Daniel isi cauta un animal de companie. Chiar daca a aruncat un ochi si in acvariul cu serpi, si la broscutele testoase, in final a ales doi hamsteri.

"Sigur ca ne e si teama, dar speram ca nu sunt contagioase", a declarat bunicul lui Daniel.

Ca Daniel sint multi copii care s-au saturat de jucariile de plus si vor unele adevarate. Cifrele din vanzari arata cresteri de 20 - 30 la suta de la un an la altul in acest domeniu.

Se cauta din ce in ce mai mult in special serpi piton regal. Iguane, pt ca sunt destul de usor de intretinut, a declarat un vanzator de animale.

Usor de intretinut, dar oare suficient de sigure pentru copii ? Pe baza unor studii facute in ultimii 20 de ani, oamenii de stiinta francezi au identificat o serie de boli pe care animalele de companie le pot transmite oamenilor.

Boli infectioase animale

Igor este un mascul de 8 ani. Acum are 1,5 metri si provine din Brazilia. Cu siguranta nu este un animal de companie potrivit pentru un copil.

"Circa 70 la suta din bolile infectioase sunt transmise de animale. Noi le spunem zoonoze. Copiii sunt mai sensibili la toate aceste afectiuni, rezistatea lor este mult mai scazuta decat la un adult", a declarat Gheorghe Enache, medic specialist boli infectioase.

Medicii veterinari vorbesc despre aproape 100 de boli frecvente care se pot transmite de la animale la oameni din care 15% pot fi extrem de periculoase.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO