Ancheta in Hunedoara, unde cativa elevi au participat la actiuni politice

Dată publicare: 12-01-2011 00:00
Dată actualizare: 02-07-2012 20:08


Sala de curs

Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara a declansat o ancheta in aceasta dimineata, dupa ce mai multi elevi si prescolari din satul hunedorean Livadea au participat la o actiune electorala a PDL in comuna Baru. Acolo, vor avea loc alegeri la primarie.

Marti, mai multi elevi si prescolari au fost dusi in fata Caminului Cultural din satul Livadea, comuna Baru, pentru a boicota un miting electoral al PNL.

Conform Mediafax, copiii au strigat "Hotii", precum si lozinci in favoarea candidatului PDL la primarie. Ei au incheiat actiunea printr-un mars in localitate.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, Alexandru Lautaru, a declarat ca a aflat despre implicarea elevilor in actiunile politice abia marti seara, dupa ora 22.

El a precizat ca ISJ a declansat o ancheta pentru a stabili daca in aceasta actiune au fost implicate cadre didactice. In cazul in care se va constata ca elevii au fost dusi la miting de vreun profesor, acesta va fi sanctionat, riscand chiar si excluderea din invatamant.

Patru candidati, din partea PNL, PDL, UNPR si PNG, s-au inscris pentru functia de primar al comunei hunedorene Baru, la alegerile partiale care vor avea loc duminica, 16 ianuarie.

Postul a ramas liber dupa ce fostul edil a demisionat, pentru a candida la un post de deputat in judet.

Mai multe detalii si pe Mediafax.

Sursa: Mediafax

Tags: anchete, scolari, elevi, pnl, pdl,


VIDEO PROTVPLUS.RO