Ancheta de proportii in cazul deseurilor toxice descarcate la Glina!

28-09-2010 00:00


Ancheta in cazul firmei din Iasi, care a adus la groapa de gunoi Glina, de langa Bucuresti, peste doua tone de deseuri extrem de periculoase, se extinde.

Garda de Mediu a cerut verificari la mai multe adrese. Iar politistii vor sa afle cum a decontaminat aceasta companie zeci de tone de deseuri de-a lungul anilor. Raportul final de analize facute pe deseurile aruncate la gropa de gunoi Glina arata ca printre ele sunt si cianuri - substante toxice letale.

Noile informatii i-au determinat pe anchetatori sa extinda investigatia. Exista suspiciuni ca decontaminarea deseurilor era facuta doar in acte.

Reprezentantii firmei din Iasi neaga in continuare toate aceste acuzatii. Administratorul firmei a explicat ca procedura, filmata in curtea depozitului din Iasi si prin care angajatii varsau substantele periculoase direct intr-un rezervor din pamant, printr-un grilaj, este normala si nu reprezinta vreun pericol.

Patronul a mai explicat cum apa, plina de substante periculoase, este scoasa si dusa la o statie de epurare din Prahova. De ce la zeci de kilometri departare de Iasi? Asta incearca sa afle acum si investigatorii Politiei Romane.

VIDEO PROTVPLUS.RO