Ana, o fetiță de numai 8 ani, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi. ”Vreau să mă fac bine”

Ultima actualizare: 19-11-2020 10:11

Ana, o fetiță de numai opt ani din Mureș, are nevoie urgentă de un transplant de celule stem în Turcia. Imunitatea ei este atât de scăzută, încât o răceala obișnuită se poate dovedi catastrofală pentru ea.

Mama, care o crește singură, a primit vestea cumplită în septembrie, în plină pandemie. Trebuie să adune 65.000 de euro.

Pe Ana am găsit-o în camera ei. Învață să scrie, alături de mamă. Cu ochi mari și zâmbetul pe buze, ne-a spus că are două dorințe. Să meargă la școală și să se joace afară cu alți copii.

Ana: Fac teme acasă cu mami.
Reporter: Ce îți dorești cel mai tare?
Ana: Să mă fac bine
”.

Calvarul micuței a început în urmă cu trei ani, când a ajuns la spital, iar medicii au descoperit că suferă de neutropenie congenitală severă.

De atunci, urmează un tratament, însă acesta nu își mai face efectul. În septembrie, medicii au descoperit că e nevoie urgentă de un transplant de celule stem.

În acest moment, organismul Anei este atât de firav încât până și o banală răceală poate genera complicații severe. Au apărut și durerile.

Michi Esmeralda Geovana, mama fetiței: ”Am trimis actele și în Italia și în Turcia, în Italia au cerut mai mult, în Turcia mai puțin. Nu am cuvinte să vă spun ce rău mă simt să o văd pe Ana că nu pot să o las afară între copii, să las să meargă să se joace cu copii, nu o duc la școală și asta o doare cel mai tare. Rămânem în casă amândouă și facem tot ce putem. Îi lipsesc foarte mult copiii”.

 

”Seara când doarme o păzesc”

 

Adrian Mursa: ”Ea are imunitate zero, nici acum, nici în viitor nu va putea merge la ore fizic din cauza problemelor de sănătate. Să încercăm să mergem în străinătate, trebuie să facă acest transplant cât mai repede, e din ce în ce mai rău, cu dureri”.

Transplantul este extrem de costisitor pentru familie. Doar mama se ocupă de Ana - tatăl ei a murit, în urmă cu doi ani.

Mama: ”Îi iau saturația din oră în oră, sunt înfundate căile respiratorii și seara când doarme o păzesc că mi-e frică că doarme și se sufocă. Numai mamele care au copii bolnavi știu ce înseamnă o durere de mamă”.

În cazul în care doriți să o ajutați financiar pe Ana, aveți la dispoziție urmărul cont:

 

Beneficiar: Michi Esmeralda Geovana.

Bancă: Banca Transilvania.

Cont în lei: RO67BTRLRONCRT0575775901

Cont în euro: RO17BTRLEURCRT0575775801

Cod Swift: BTRLRO22

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO