Cum a fost "fraudata" albina. "Am copiat in prostie". Ce spun elevii despre examenul la mate. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 19 Septembrie 2012 12:07
Data publicarii: Miercuri 22 Iunie 2011 19:00
Categorie: Stiri Sociale

"Am copiat in prostie!" Asta au spus si, din pacate, chiar asta au facut, miercuri, la examenul de matematica, multi dintre elevii de clasa a VIII-a.

Calculati distanta parcursa de albina in gradina cu flori. Problema de nota 10, la Testele Nationale

Albina a parcurs 8+8√10 metri in gradina cu flori. Calculeaza-ti nota la Testele Nationale

Profesorii supraveghetori au inchis ochii, sustin copiii, spre bucuria parintilor, care-si vad deja odraslele la liceu, fie si cu note nemeritate.

Cu alte cuvinte, de ce ne miram ca invatamantul romanesc este in deriva si ca scolarii nostri apar printre ultimii la evaluarile internationale.

Chiar si asa rezultatele nu vor fi extraordinare.

Nici parintii nu par sa mai spere la mai mult, desi admiterea la liceu depinde in proportie de 50% si de media obtinuta la cele doua examene de romana si matematica.

Eterna scuza a elevilor pentru notele proaste, chiar si dupa ce copiaza, ramane aceeasi: subiectele au fost prea grele.

Desi cu totii au spus ca s-au descurcat mult mai bine la romana, profesorii au inceput deja sa gaseasca perle in tezele corectate. Unii au considerat de pilda ca sinonime cu "fete" pot fi si "muieri" "mandre" sau "femele". Iar altii au definit basmul ca "opera epica in versuri".

In urma unor astfel de reusite, la ultima evaluare internationala PISA, la care elevii de 15 ani au fost testati cat de bine pot aplica in viata de zi cu zi teoria invatata la scoala, romanii au iesit la coada clasamentului.

VIDEO PROTVPLUS.RO