Agentii matrimoniale cu filiale in Vest, afacerile din spatele casatoriei unei romance cu un strain

Dată publicare: 17-10-2012 19:57
Dată actualizare: 20-10-2012 04:13


Satule de singuratate sau, mai bine spus de saracie, romancele se arunca disperate in bratele unor straini, in cautarea unui suflet pereche.

Datele arata ca, in ultimii 5 ani, aproape 22.000 de femei de la noi s-au casatorit cu barbati din alte tari. In spatele acestor povesti avantajoase de ambele parti rezista si o afacere. Multe agentii matrimoniale au acum filiale in Occident.

Rafael si Cristina sunt un cuplu in devenire. El este din Italia, ea din Romania. Pentru ca nu au reusit sa-si gaseasca singuri pereche, s-au inscris in baza de date a unei agentii matrimoniale romanesti cu filiala la Roma. Vara aceasta s-au vazut, iar Rafael a hotarat ca ea este aleasa.

Rafael: "O iubesc mult, este o persoana gentila, calda. Vreau s-o aduc in Italia, sa-mi cunoasca familia. Nu pot sa-i ofer prea multe pentru ca nu sunt bogat. Eu lucrez, am o casa normala, nu am bogatie".

Pe Cristina, care aici e simpla secretara, nu avutia italianului a atras-o, ci tandretea acestuia.

Cristina: "El va veni de Revelion si ne vom petrece sarbatorile sa iarna si sfarsitul de an impreuna, urmand ca anul viitor sa plec in Italia".

La fel de norocos se declara si Klaus, un neamt care tot prin intermediul unei agentii matrimoniale romanesti, dar cu filiala si in Germania, si-a cunoscut partenera. Se numeste Valentina, are 35 de ani si este din Petrosani. In urma cu cateva zile cei doi s-au intalnit pentru prima data si spera sa ramana impreuna. Domnul Klaus e constient insa ca cei doi copii si un divort la activ l-ar putea depuncta.

Klaus: "Este o persoana foarte draguta, cu un suflet mare si este foarte credincoasa. Trebuie sa vedem acum cum va evolua relatia".

Un cuplu reusit inseamna bani si pentru agentie. Nu exista comision mai mic de 1.000 de lei.

Antoaneta: "Pe luna conturez aproximativ intre 5 si 10 relatii si, deci, aproximativ peste 100 pe an".

Fiecare strain indragostit de o romanca inseamna bani in plus in visteria noastra. Datele arata ca intr-o singura zi in Romania un turist cheltuieste intre 150 si 170 de euro.

Este vorba insa despre niste estimari ale hotelierilor care pretind ca peste 100.000 de straini ne calca pragul anual special pentru femeile frumoase.

Pe de alta parte, statisticienii confirma in medie 4.400 de casatorii legalizate pe an. Romancele se marita in general cu cetateni din Germania, Italia, Moldova, Ungaria, Franta si Elvetia.


VIDEO PROTVPLUS.RO