Afla ce a decis Guvernul in cazul mamelor de gemeni sau tripleti!

Dată publicare: 09-09-2009 00:00
Dată actualizare: 02-08-2012 05:43


Cu o intarziere de trei luni, Guvernul a reglementat in sfarsit situatia indemnizatiei pentru mamele care au nascut gemeni sau tripleti.

In cazul nasterii de gemeni, familia va primi pentru primul copil o indemnizatie in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei. Incepand cu cel de-al doilea copil, va primi o indemnizatie de 600 de lei.
Marian Sarbu
In sedinta de miercuri, Executivul a aprobat normele de aplicare a legii aprobate in Parlament inca din iunie.

Mamele de gemeni trebuie sa aleaga intre o indemnizatie de 600 lei pentru fiecare copil sau o indemnizatie de 85% din veniturile pe ultimele 12 luni, plus cate 600 lei pentru al doilea sau al treilea copil, concediul fara plata din octombrie-noiembrie nefiind luat in calcul la stabilirea venitului.

Ministrul muncii, Marian Sarbu, a precizat ca de aceasta masura vor beneficia 1.726 de familii cu gemeni si 20 de familii cu cate trei gemeni, aflate in evidenta Agentiei Nationale de Prestatii Sociale.

Sarbu a spus ca a fost nevoie de mai multe luni de la promulgarea legilor pentru elaborarea normelor metodologice, astfel incat ele sa fie usor de aplicat, dar ca familiile cu gemeni vor primi aceste indemnizatii retroactiv.


VIDEO PROTVPLUS.RO