Afacere inedita! Brazii aruncati dupa Craciun, folositi in agricultura

Ultima actualizare: 07-05-2012 06:30

In premiera pentru Romania, brazii de Craciun de care s-au grabit sa scape oamenii dupa sarbatori se dovedesc folositori agricultura. Sunt transformati intr-un ingrasamant natural numai bun pentru fertilizarea pamantului de flori.

Ideea le-a venit reprezentantilor unei firme din Oradea care administreaza halda ecologica a orasului. Asa se face ca pomii adunati din toate cartierele sunt transportati acolo si tocati impreuna cu alte resturi vegetale.

Acestea sunt depozitate in gramezi si lasate la fermentat. Dupa doua luni, materialul rezultat devine ingrasamant natural. Treaba merge ca unsa, insa exista totusi si un imprediment: de multe ori, oamenii arunca in gramezile cu brazi de langa tomberoane si altfel de resturi, pe care angajatii firmei trebuie sa le sorteze si sa le elimine.

Cand brazii adusi din tot orasul sunt pregatiti, se incarca in tocator si se maruntesc in bucati de pana la 3 centimetri.

Reprezentantii firmei isi cauta, acum, clienti pentru ingrasamant. Daca la Oradea, brazii de Craciun si-au gasit o utilitate si dupa ce au fost goliti de podoabe, la Alba Iulia, pomii nici nu au fost colectati inca.

Cel mai probabil, brazii vor fi colectati de firma care raspunde de salubrizarea orasului, insa vor avea un destin trist: vor ajunge la groapa de gunoi.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!