Afacere inedita! Brazii aruncati dupa Craciun, folositi in agricultura


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 06:30
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2011 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In premiera pentru Romania, brazii de Craciun de care s-au grabit sa scape oamenii dupa sarbatori se dovedesc folositori agricultura. Sunt transformati intr-un ingrasamant natural numai bun pentru fertilizarea pamantului de flori.

Ideea le-a venit reprezentantilor unei firme din Oradea care administreaza halda ecologica a orasului. Asa se face ca pomii adunati din toate cartierele sunt transportati acolo si tocati impreuna cu alte resturi vegetale.

Acestea sunt depozitate in gramezi si lasate la fermentat. Dupa doua luni, materialul rezultat devine ingrasamant natural. Treaba merge ca unsa, insa exista totusi si un imprediment: de multe ori, oamenii arunca in gramezile cu brazi de langa tomberoane si altfel de resturi, pe care angajatii firmei trebuie sa le sorteze si sa le elimine.

Cand brazii adusi din tot orasul sunt pregatiti, se incarca in tocator si se maruntesc in bucati de pana la 3 centimetri.

Reprezentantii firmei isi cauta, acum, clienti pentru ingrasamant. Daca la Oradea, brazii de Craciun si-au gasit o utilitate si dupa ce au fost goliti de podoabe, la Alba Iulia, pomii nici nu au fost colectati inca.

Cel mai probabil, brazii vor fi colectati de firma care raspunde de salubrizarea orasului, insa vor avea un destin trist: vor ajunge la groapa de gunoi.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO