Adio, mititei si gratar in padure in stilul clasic. Noua lege a picnicului aduce schimbari majore
In timp ce tara este inca plina de nameti, parlamentarii cu dor de iarba verde au adoptat legea picnicului. Si nu este deloc pe placul celor invatati sa prajeasca mici in mijloc de codru des si sa isi raceasca berea in izvoarele repezi de munte.
Pe viitor, cei care ies in weekend cu paturica la aer curat vor face gratar doar in locurile special amenajate, daca nu vor sa fie mai saraci cu 5.000 de lei, cat este amenda.
La Pustincul, la Cernica sau pe Valea Cerbului, in Prahova, zone extrem de apreciate de cei care stau toata vara la petreceri campenesti, amintirea mititeilor la gratar se va pierde in zare ca un fum.
Parlamentarii au stabilit foarte clar ca prin picnic intelegem orice activitate desfasurata in aer liber la care lumea bea, mananca si eventual aprinde focul.
Cu precizarea ca romanul nu va avea voie sa se instaleze cu tot cu masina in poienita. Primariile sunt obligate sa amenajeze spatii speciale in parcuri sau la marginea padurilor, fara sa defriseze sau sa toarne beton. Ingradite, cu orar si cu reguli de functionare, aceste locuri ar putea fi ocupate contra cost.
Cine merge la picnic, trebuie sa cunoasca legea pentru ca regulile sunt stricte. Gunoaiele vor fi aruncate selectiv, focul supravegheat permanent, necesitatile fiziologice se rezolva doar in toalete ecologice, iar vasele se vor spala acasa. Este exclus sa va inmuiati gratarul in parau pentru ca la plecare sa lasati chistoacele in iarba si sa scrijeliti pe arbori data la care ati trecut pe acolo plus pe cine iubeati in acea perioada.
Cine nu citeste cu atentie noile reguli, risca amenzi foarte mari.