60.000 de pelerini la Manastirea Nicula. S-au rugat intreaga noapte la icoana facatoare de minuni


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 14:00
Data publicarii: Luni 15 August 2011 07:49
Categorie: Stiri Sociale

Cei 60.000 de pelerini adunati la Manastirea Nicula, din judetul Cluj, nu au inchis un ochi toata noaptea. Tot atatea mii de lumanari au ars neincetat, iar preotii au oficiat slujbe pana in zorii zilei.

Duminica seara, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasa din biserica si purtata de preoti si arhierei, in jurul lacasului sfant.

Cu putin peste 10 grade in termometre, zeci de mii de credinciosi veniti din toate colturile tarii au aprins lumanari, iar dealul s-a transformat intr-o mare de lumina. S-au rugat intreaga noapte la icoana facatoare de minuni: se spune ca icoana a lacrimat timp de 26 de zile, la 18 ani dupa ce a fost pictata de preotul Luca din Iclod in 1681.

Pelerinii au inconjurat lacasul sfant de trei ori alaturi de icoana facatoare de minuni purtata pe umeri de arhierei. Din alai a facut parte si Mitropolitul Vadului Feleacului si Clujului Andrei Andreicut, cel care astazi va oficia Sfanta Liturghie.

Epuizat, unul dintre preotii care oficiau slujba s-a prabusit pe scena si a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Luni, in ziua marii sarbatori de Sfanta Maria Mare, zeci de preoti si episcopi, condusi de mitropolitul Andrei Andreicut, vor oficia Sfanta Liturghie Arhiereasca. La finalul slujbei credinciosii vor primii peste 20.000 de sarmale si felii de cozonac.

Locul din Romania in care acum sunt cei mai multi romani pe metru patrat.
Mii de oameni au plans la inmormantarea
VIDEO PROTVPLUS.RO