Timişoara, invadată de migranţi care vor să ajungă în Occident. S-a ajuns la răfuieli sângeroase

×
Codul embed a fost copiat

O răfuială între migranți a dus la o teribilă crimă, în Timișoara. Un bărbat de 27 de ani din Afganistan a fost ucis, iar un conațional de-al său este în stare gravă, la spital.

Autorităţile au intrat în alertă, iar acum îi caută pe atacatori. Jandarmii au verificat toate locurile părăsite unde s-ar putea ascunde cetățeni străini aflați ilegal în România. Unii ar putea da informații importante în această anchetă.

Orașul din vestul țării este sufocat de câteva luni de sute de transfugi care așteaptă momentul potrivit să treacă granița. Se plimbă în grupuri mari pe stradă, dorm în case părăsite și caută o călăuză care să îi treacă fraudulos frontiera.

Migranţii au pornit scandalul printre blocurile de locuințe dintr-un cartier din Timişoara. În scurt timp însă, au ajuns în apropierea unui bulevard intens circulat şi s-au bătut chiar în fața trecătorilor.

 

Citește și
Migranti
Zeci de migranți găsiți ascunși în TIR-uri, la granița cu Ungaria
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Cel puțin 8 migranți s-au bătut în mijlocul străzii, în plină zi

 

Este încă neclar ce a provocat conflictul. Posibil să fi fost vorba despre neînțelegeri legate de rețelele care le promit migranților - în schimbul, uneori, a mii de euro - că îi vor trece fraudulos granița României spre Ungaria.

Tânărul ucis avea 27 de ani. S-a stins la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Martor: Cei doi înjunghiaţi au venit aici cu o grămadă care au participat la înjunghiere şi la infracţiune, o parte au fugit.
Reporter: Câţi erau?
Martor: 8!

Unul dintre migranţii afgani era în stop cardiorespirator, iar medicii nu au mai reuşit să îl salveze. Celălalt a intrat direct în sala de operaţie.

Adriana Blăgniceanu, medic Spitalul Municipal Timişoara: "Prezentau plăgi înjunghiate, toracice, un pacient cu plagă înjunghiată gravă, de aproximativ 5 cm, în stop cardiorespirator, cu manevre în curs de resuscitare. S-a continuat resuscitarea. După 30 de minute a fost declarat decedat”.

Imediat după atac, forţele de ordine au intrat în alertă. Zeci de poliţişti şi jandarmi au "periat" casele abandonate din zonă, acolo unde ştiu că se ascund migranţi.

Răfuiala s-a petrecut în zona Gării de Nord, locul unde se strâng cele mai multe grupuri de migranţi. În momentul de fată, criminaliştii adună probe de la faţa locului, iar poliţiştii încearcă să identifice toţi martorii.

Poliţiştii nu i-au găsit însă pe atacatori, aşa că mai mulţi migranţi au fost duşi la audieri.

 

”Mi-e frică să mă duc până după colț”

 

Locuitorii din zonă spun că le e teamă să mai iasă pe stradă.

Femeie: “Mi-e frică să mă duc până după colţ. Îs mulţi, mulţi, şi îi văd cu pături, murdari. După colţ îs două magazine şi se duc acolo murdari, plini de nisip, cum dorm pe jos.”

În lipsa unor suspecţi, procurorii au deschis un dosar penal în rem, până când probele adunate îi vor duce la cei implicaţi în scandal.

Clădirile abandonate şi insalubre din zona gării de Nord din Timişoara au devenit, în ultima vreme, cămin pentru numeroşi transfugi din Pakistan, Afganistan şi Siria.

Nu au acte şi trăiesc în frig şi mizerie. În ianuarie, presa locală a relatat că unii dintre ei au smuls parchetul din podea şi l-au aruncat într-o sobă improvizată ca să se încălzească.

În ultima perioadă, migranții au devenit o problemă majoră pentru autoritățile din Timișoara. Grupuri mari de oameni din Afganistan, Siria și Pakistan au ajuns aici și locuiesc în clădirile abandonate ori dorm pe străzi și în parcuri până găsesc o soluție ca să ajungă în vestul Europei.

România se află pe ruta lor. Cei mai mulți intră în țară pe la granița cu Serbia. Acolo sunt de obicei prinși și ulterior, după ce stau două săptămâni în carantină, cer azil politic și ajung în centrele pentru refugiați din care pleacă fără să anunțe. Uneori sunt prinși în remorcile TIR-urilor când încearcă să treacă în Ungaria.

 

Fritz: Timișoara este un hub al acestor rețele

 

Acum trei zile, 41 de cetățeni afro-asiatici au fost descoperiți în două automarfare în punctele de frontieră Borș și Nădlac. Mașinile erau conduse de un român și un bulgar.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: ”Este clar că aici în Timișoara este un hub al acestor rețele care trebuie să fie restricționate, pentru că migranții nu stau aici pentru că e vremea atât de frumoasă în Timișoara, ci speră să plece mai departe".

Flavius Ilioni Loga, Asociația Logs: ”Sunt solicitanți de azil care au fost repartizați în alte centre din țară și ei se întorc aici din dorința de a călători mai departe. Sunt toți imigranți care nu își doresc să rămână în România".

De la începutul anului, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au trimis la instanțele de judecată nouă dosare penale care vizează traficanți de migranți.


 

 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Cozi uriașe la frontiera cu Ungaria. Polițiștii caută migranți ascunși în remorcile TIR-urilor
Cozi uriașe la frontiera cu Ungaria. Polițiștii caută migranți ascunși în remorcile TIR-urilor

Este aglomeraţie în vămile de la graniţa de est a ţării, spre Ungaria, iar şoferii de TIR aşteaptă ore întregi să treacă frontiera.

Zeci de migranți găsiți ascunși în TIR-uri, la granița cu Ungaria
Zeci de migranți găsiți ascunși în TIR-uri, la granița cu Ungaria

Polițiștii de frontieră orădeni și arădeni au avut, din nou, de furcă cu migranții care vor să ajungă în vestul Europei.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.