Un mexican şi-a tăiat gâtul pe un pod peste Rio Grande. Ce i se refuzase

Ultima actualizare: 09-01-2020 10:58
pod
iStock

Un solicitant de azil mexican şi-a tăiat gâtul pe un pod peste Rio Grande după ce i s-a refuzat intrarea în Statele Unite, au declarat miercuri doi oficiali de securitate mexicani, potrivit Reuters.

Bărbatul, care nu a fost identificat, a încercat să intre în Statele Unite pe la Podul Internaţional Pharr-Reynosa dintre oraşul mexican de frontieră Reynosa şi oraşul Pharr din statul american Texas.

Oficialii, care nu au permisiunea să vorbească public, au spus că, în momentul în care i s-a refuzat accesul în SUA, bărbatul a scos un cuţit şi şi-a tăiat gâtul. Ambele surse au afirmat că bărbatul încerca să obţină azil, transmite Agerpres.

"S-a sinucis", a spus unul dintre oficiali. Bărbatul şi-a luat viaţa de partea mexicană a podului, la doar câţiva metri de linia de demarcaţie internaţională, a precizat cealaltă sursă.

Într-o înregistrare video scurtă şi de proastă calitate, pusă la dispoziţie de una dintre sursele de securitate, se vede cum bărbatul, îmbrăcat într-o cămaşă albastră, se apropie de oficialii americani de pe pod şi îşi ridică mâna la gât.

În fotografii împărtăşite de aceeaşi sursă se vede corpul bărbatului întins într-o baltă de sânge şi cu gâtul tăiat.

Potrivit oficialilor, bărbatul avea în jurul a 30 de ani.

Reuters a precizat că nu a putut confirma autenticitatea înregistrării video şi a fotografiilor. Nu este clar de ce s-a sinucis bărbatul.

Autoritatea vamală şi de protecţie a graniţelor din SUA nu a răspuns deocamdată solicitării Reuters de a comenta incidentul.

Biroul Procurorului General din statul mexican Tamaulipas, unde se află oraşul Reynosa, a spus că investighează moartea bărbatului.

Mulţi mexicani care încearcă să se refugieze în SUA spun că, acasă, viaţa le este în pericol din cauza bandelor criminale, care au făcut ca unele zone din Mexic să devină tot mai periculoase. Crimele au atins niveluri record în Mexic în ultimii doi ani.

Preşedintele american Donald Trump a făcut din întărirea securităţii la graniţă şi din reducerea imigraţiei ilegale de la frontiera SUA-Mexic o prioritate a administraţiei sale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO