Un mexican şi-a tăiat gâtul pe un pod peste Rio Grande. Ce i se refuzase


Ultimul update: Joi 09 Ianuarie 2020 10:58
Data publicarii: Joi 09 Ianuarie 2020 10:54
Categorie: Stiri Socante
pod

Un solicitant de azil mexican şi-a tăiat gâtul pe un pod peste Rio Grande după ce i s-a refuzat intrarea în Statele Unite, au declarat miercuri doi oficiali de securitate mexicani, potrivit Reuters.

Bărbatul, care nu a fost identificat, a încercat să intre în Statele Unite pe la Podul Internaţional Pharr-Reynosa dintre oraşul mexican de frontieră Reynosa şi oraşul Pharr din statul american Texas.

Oficialii, care nu au permisiunea să vorbească public, au spus că, în momentul în care i s-a refuzat accesul în SUA, bărbatul a scos un cuţit şi şi-a tăiat gâtul. Ambele surse au afirmat că bărbatul încerca să obţină azil, transmite Agerpres.

"S-a sinucis", a spus unul dintre oficiali. Bărbatul şi-a luat viaţa de partea mexicană a podului, la doar câţiva metri de linia de demarcaţie internaţională, a precizat cealaltă sursă.

Într-o înregistrare video scurtă şi de proastă calitate, pusă la dispoziţie de una dintre sursele de securitate, se vede cum bărbatul, îmbrăcat într-o cămaşă albastră, se apropie de oficialii americani de pe pod şi îşi ridică mâna la gât.

În fotografii împărtăşite de aceeaşi sursă se vede corpul bărbatului întins într-o baltă de sânge şi cu gâtul tăiat.

Potrivit oficialilor, bărbatul avea în jurul a 30 de ani.

Reuters a precizat că nu a putut confirma autenticitatea înregistrării video şi a fotografiilor. Nu este clar de ce s-a sinucis bărbatul.

Autoritatea vamală şi de protecţie a graniţelor din SUA nu a răspuns deocamdată solicitării Reuters de a comenta incidentul.

Biroul Procurorului General din statul mexican Tamaulipas, unde se află oraşul Reynosa, a spus că investighează moartea bărbatului.

Mulţi mexicani care încearcă să se refugieze în SUA spun că, acasă, viaţa le este în pericol din cauza bandelor criminale, care au făcut ca unele zone din Mexic să devină tot mai periculoase. Crimele au atins niveluri record în Mexic în ultimii doi ani.

Preşedintele american Donald Trump a făcut din întărirea securităţii la graniţă şi din reducerea imigraţiei ilegale de la frontiera SUA-Mexic o prioritate a administraţiei sale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33