Un bătrân a murit și soția sa este în stare critică după ce le-a luat foc casa

Ultima actualizare: 03-06-2020 15:40

Doi bătrânei care trăiau singuri, în casa lor din județul Botoșani, au fost scoși de pompieri din flăcări. Bărbatul de 86 de ani s-a stins la spital, deși militarii l-au resuscitat încă dinainte de a fi preluat de ambulanță.

Soția este internată și ea, în stare critică. Niciunul dintre vecini nu a sesizat nenorocirea, deși riscul că incendiul să se extindă erau majore.

Pompierii au aflat doar despre incendiu - nu au primit informații despre victime, iar în imediat apropiere nu se afla nimeni. Ei i-au scos pe bătrâni din casă.

Reporter: Locuiau singuri?
Bărbat: Da. Un bătrân şi o bătrână. Bătrâna mergea cu ajutorul unui stativ, e mai în vârstă şi bolnavă. Am auzit dimineaţă, iar aici stă un băiat cu 3 copii. Vă daţi seama ce pericol era aici?!

Reporter: Flăcările erau mari?
Vecin: Da. S-au fost extins deja la casă. De la anexă, la casă.
Reporter: Se ştia că sunt în interior?
Vecin: Noi, vecinii, ştiam că sunt în interior pentru că ei aici locuiesc.
Reporter: Au reuşit să iasă afară?
Vecin: Nu. I-au scos pompierii.

Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani: "Cele două persoane, soţ şi soţie, în vârstă de 86 de ani, au fost descoperite într-una din încăperi. Acestea erau inconstinete, iar pompierii au început manevrele de resuscitare înainte de sosirea echipajelor de prim ajutor."

Cei doi soți au fost preluați de ambulanțe.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al SJU Mavromati Botoşani: "Bărbatul a fost predat la spital în curs de resuscitare de către echipajul de Terapie Intensivă Mobila SMURD însă, din păcate, a fost prea târziu ca să mai poată fi salvat, iar la spital s-a constatat decesul. Soţia dansului, în vârstă de 86 de ani, este internată în stare extrem de gravă pe secţia de Terapie Intensivă, prognostivul fiind, la fel, extrem de rezervat."

Pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică a unei anexe.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO