Un bărbat imobilizat la pat a murit după ce a luat foc de la o ţigară

Ultima actualizare: 16-09-2021 17:50
Ars

Un bărbat din judeţul Iaşi a murit în chinuri cumplite după ce, imobilizat fiind, a luat foc de la o ţigară. În zadar i-au sărit vecinii şi medicii în ajutor, rănile grave l-au răpus în câteva ore la spital.

Omul în vârstă de 63 de ani era diagnosticat de peste 10 ani cu o boală neurologică şi nu se putea deplasa.

Scenele cumplite au avut loc în comuna Mironeasa din judeţul Iaşi. Bărbatul de 63 de ani locuia singur de mai mulţi ani şi, din cauză că nu se putea deplasa, stătea în pat. Chiar în ziua decesului, luase pensia şi îi dăduse bani unui vecin pentru nişte ţigări. Câteva ore mai târziu, alţi vecini l-au auzit strigând după ajutor.

Femeie: "Noi eram în grădină şi a strigat că arde, a venit vecina de la vale cu vecina de peste drum şi când s-a dus soţul meu a rupt jaluzelele de la gard. Când a ajuns soţul meu era flacăra de un metru pe el, nu a avut nicio şansă."

Bărbat: "

După ce vecinii au sunat la 112, la casa bărbatului au ajuns mai multe echipaje de medici. În ajutor a venit şi elicopterul SMURD care l-a transportat pe bărbat în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Din păcate, în câteva ore omul a murit în clinica de chirurgie plastică a unităţii medicale.

Ovidiu Popa, medic primar UPU: "A suferit arsuri pe 90/100% din suprafaţa corpului, arsuri de gradele 2-3, inclusiv la nivelul căilor aeriene. Prognosticul a fost rezervat din primele momente."

Bărbatul era divorţat, iar cei doi copii ai săi sunt plecaţi în străinătate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO