Din ce cauza ar fi murit o tanara de 20 de ani in timpul concertului. Marturiile emotionante ale prietenilor

Ultima actualizare: 03-08-2016 07:34

Sfarsit fulgerator pentru o tanara de 20 de ani din Buzau. Suferea de astm si sambata seara, in timp ce era cu prietenii la un concert, i s-a facut rau.

Pana sa intervina salvatorii, a intrat in stop cardiorespirator si a fost dusa imediat in punctul de prim ajutor, apoi la spital. Din pacate, manevrele de resuscitare ale medicilor au ramas fara rezultat. Ana Maria, o fata vesela, care iubea sa faca fotografii cu cerul si cu soarele, s-a stins, lasand in inimile celor care au cunoscut-o un gol imens.

Ana Maria venise la concert cu iubitul ei si cu o multime de prieteni, care nu voiau sa rateze concertul cu Zdob si Zdub. Se simteau extraordinar, insa dintr-o data, fata, care suferea de astm bronsic, a lesinat.

Valentina Dogaru, prietena victimei: "Crizele ei, avand astm, erau neanuntate, dar posibil ca atmosfera aglomerata si multi oameni acolo si aerul putin. Au declansat aceasta criza a ei."

Catalina Cojocaru, prietena victimei: "Avea un spray pe care il purta mereu, intra cateodata in panica. Cred ca era aglomeratie acolo si cred ca nu prea a avut aer. "

Ana Maria mai avusese crize de astm, insa de data aceasta cei din jur si-au dat seama imediat ca era vorba despre ceva mult mai grav.

I s-a facut rau si a fost adusa la centrul de prim ajutor. In 10 minute, la fata locului a sosit si o ambulanta, dar pentru ca tanara intrase in stop-cardiorespirator, doctorii au decis sa inceapa manevrele de resucitare, aici la fata locului.

Initial, medicii au reusit sa o stabilizeze pe fata si au pornit cu ea spre spital. Pe drum insa, starea ei s-a agravat si Ana Maria a intrat in stop cardio-respirator.

Doctor Adrian Zoican, seful UPU Buzau: "A fost adusa la UPU in stop-cardiorespirator. S-au intiat manevre "advanced life support", a fost protezata respirator. Din pacate nu a raspuns la manevrele de resuscitare. Din antecedente, reiese ca era o pacienta pulmonara."

Moartea tinerei de 20 ani i-a socat pe apropiatii ei, care o descriu drept o fata iremediabil indragostita de viata.

Prietena: "Imi spunea mereau sa facem poze, sa facem poze, sa vada cerul si soarele cum straluceste."

In urma cu cateva luni, familia a mai trecut printr-o grea pierdere, cand a murit tatal Ana-Mariei. Si organizatorii spectacolului si-au exprimat compasiunea pentru tragedia petrecuta.

Organizator spectacol: "Din informatiile pe care le avem pana in acest moment, incidentul a avut loc din cauza unor probleme de sanatate existente anterior. Asteptam concluziile autoritatilor competente si vom asigura tot suportul nostru pentru investigarea tragicului eveniment."

Politistii au inceput o ancheta si asteapta raportul medico-legal, pentru a stabili cauza mortii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO