Este doliu intr-o localitate din Botosani dupa ce doua fetite de 3 si 4 ani au ars de vii intr-un incendiu deosebit de puternic. Copilele erau singure in casa parinteasca in momentul in care a pornit parjolul.

Fetitele erau singure in locuinta, cand a izbucnit focul. Parintii se aflau intr-o anexa, impreuna cu bunicul si un bebelus de 3 luni.

La sosirea pompierilor, era deja prea tarziu pentru cele doua surori. Se intoxicasera cu fum si nu au mai putut fi salvate.

Vecin: "Toti erau aici. Noi am scos copiii de aici pe geam si asta e situatia."

Timp de 4 ore, militarii - ajutati si de pompierii voluntari din localitate - s-au luptat cu flacarile. Intr-un final, au stins incendiul, dar, din casa, nu a mai ramas aproape nimic.

Pompierii cred ca nenorocirea a pornit de la o scanteie care a sarit din soba.

Dorina Lupu, ISU Botosani: "La sosirea garzii de interventie ardea intreaga locuinta. Intrucat exista informatia ca inauntru se aflau 2 fetite, pompierii au inceput cautarile concomitent cu operatiunea de stingere, cele doua surori au fost gasite decedate in dormitor."

Politistii au declansat o ancheta pentru a stabili daca parintii se fac vinovati de neglijenta pentru ca le-au lasat pe cele mici nesupravegheate.