Situație macabră în Buzău. Mii de cadavre de porci abandonate într-o fermă


Ultimul update: Vineri 10 Ianuarie 2020 18:04
Data publicarii: Vineri 10 Ianuarie 2020 17:10
Categorie: Stiri Socante

Situaţie revoltătoare într-o localitate din judeţul Buzău, unde mii de cadavre de porci zac de câteva zile într-o fermă distrusă în weekend de un incendiu puternic.

Animalele carbonizate au rămas şi acum în grajdurile mistuite de flăcări, iar localnicii susţin că nu mai pot suporta mirosul îngrozitor. Proprietarul fermei susţine că a întârziat îndepărtarea leșurilor, pentru că în astfel de situaţii trebuie aprobarea comitetului de urgenţă format la nivelul Prefecturii Buzău.

Fermă din localitatea Stâlpu a fost mistuită de un incendiu puternic izbucnit duminică dimineaţa. Focul a fost stins cu greu de pompierii militari. Două hale cu peste 10.000 de animale au fost complet distruse, dar şi alte două grajduri. După dezastru cadavrele animalelor au rămas în ferma pentru că proprietatul nu a putut lua nicio măsură.

Sorin Coman, administrator fermă: "Sunt astăzi şase zile de când animalele sunt moarte în mediu deschis, nu au nici măcar acoperiş. Dat fiind că s-a constituit comitetul pentru situaţii de urgenţă bănuiesc că nivelul pagubelor şi amploarea riscurilor ulterioare, depăşeşte posibilităţile pe care le are firma sau societatea în sine de a rezolva aşa ceva. S-a stabilit ieri că rămâne îngroparea cadavrelor ca şi varianta finală."

Legislaţia în domeniu prevede că în asemenea situaţii - deciziile se iau de către direcţiile sanitar-veterinare, dar abia după întrunirea de două ori a comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă. Procedura a fost respectată abia ieri.

Leonard Dimian, prefect judeţului Buzău: "Nu s-au înregistrat boli care să fie în pericol cu transmitere în vecinătăţi. Măsurile ar trebui să aparţină în întregime dânşilor dar ne implicăm să prevenim răspândirea eventualelor boli."

Ciprian Botezatu, director DSVSA Buzău: "Activitatea de degajare a cadavrelor, activitatea de înlăturarea a lor este una destul de dificilă dat fiind faptul că s-au prăbuşit adăposturile."

Deşi autorităţile susţin că nu există risc de contaminare, cadavrele au intrat deja în descompunere din cauza temperaturilor ridicate şi emana un miros insuportabil. Pagubele sunt estimate de proprietari la peste 7 milioane de euro, iar fermă nu era asigurată.

Tags: ferma, porci, incendiu,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33