Reacția poliției în timp ce o tânără povestește că a fost violată de directorul școlii

Ultima actualizare: 19-04-2019 15:32
bangladesh, adolescenta, kerosen, incendiata, atac, director, sccoala, nusrat jahan, rafi,
Daily Mail

Adolescenta din Bangladesh stropită cu kerosen şi incendiată de vie pentru că l-a acuzat de viol pe directorul școlii unde învăța a fost filmată la poliție în timp ce povestea cum a fost violată.

În înregistrarea care a ajuns în presă se vede cum tânăra povestește plângând că a fost violată, în timp ce un polițist îi spune că ”nu e mare lucru”, relatează Daily Mail. 

Moartea fetei de 19 ani, care a fost arsă de vie la ordinul directorului şcolii unde învăţa şi pe care îl acuzase de abuz sexual, a provocat un val de emoţie în Bangladesh.

Săptămâna trecută, Nusrat Jahan Rafi a fost atrasă pe acoperişul seminarului islamic la care studia, unde unul din agresori i-a cerut să-şi retragă plângerea împotriva directorului, dar ea a refuzat. Tânăra a fost stropită cu kerosen şi incendiată.

Poliţia a precizat vineri că una din cele 17 persoane arestate în legătură cu acest asasinat l-a acuzat pe directorul şcolii că a fost comanditarul acţiunii.

Şefa guvernului de la Dhaka, Sheikh Hasina, s-a angajat ca toate persoanele implicate să fie aduse în faţa justiţiei.

Potrivit ofiţerului de poliţie responsabil cu ancheta, Mohammad Iqbal, tânăra depusese plângere la finele lui martie, iar poliţistul care a înregistrat-o a fost văzut într-o înregistrare video comentând că "nu e mare lucru".

Iqbal a mai menţionat pentru France Presse că cel puţin cinci dintre cei arestaţi, între care trei colegi de clasă ai victimei, au legat-o pe adolescentă cu un fular înainte de a o stropi cu kerosen, pentru a înscena o sinucidere. "Dar planul a eşuat, pentru că eşarfa a ars, eliberând mâinile şi picioarele tinerei, care a reuşit să coboare", a precizat acesta.

Nusrat Jahan Rafi a ajuns la spital cu arsuri pe 80% din corp şi a murit la 10 aprilie, dar între timp a reuşit să înregistreze un video în care reia acuzaţiile împotriva directorului seminarului. "M-a atins", spune tânăra în înregistrarea în care îi identifică şi pe o parte din agresori şi promite să "lupte împotriva acestei crime până la ultima suflare".

Moartea ei a generat manifestaţii în Bangladesh, unde asociaţiile pentru drepturile omului au denunţat lentoarea autorităţilor în ce priveşte anchetarea cazurilor de viol sau agresiuni sexuale.

"Moartea oribilă a unei femei curajoase care cerea dreptate arată măsura în care guvernul din Bangladesh nu-şi respectă angajamentele faţă de victimele agresiunilor sexuale", a notat într-un comunicat Meenakshi Ganguly, directoarea pentru Asia de sud a organizaţiei Human Rights Watch.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO