Muncitor ucis de un tigru când pleca de pe şantier. Cum au scăpat colegii lui

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Tigru de Sumatra
iStock

Atac mortal pe un şantier din Indonezia.

Un bărbat a fost ucis de un tigru de Sumatra într-un sat izolat din Indonezia, în cel de-al doilea atac mortal de acest fel din 2018, au informat duminică autorităţile locale, citate de AFP.

Yusri Effendi, în vârstă de 34 de ani, a fost descoperit sâmbătă seara de colegi şi de sătenii din provincia Riau, pe insula Sumatra, cu răni fatale în zona gâtului.

Victima lucra alături de alţi muncitori pe un şantier de construcţii din satul Tanjung Simpang, atunci când un tigru a fost reperat în apropiere.

Lucrătorii au aşteptat câteva ore înainte de a pleca, gândindu-se că animalul a părăsit zona, însă la scurt timp s-au trezit faţă în faţă cu tigrul.

Colegii victimei au povestit că s-au răspândit în încercarea de a scăpa de felină, însă Effendi nu a fost atât de norocos. La scurt timp, el a fost găsit inconştient în apropierea unui râu.

În ultimii ani, mai multe cazuri de persoane ucise de tigri au fost înregistrate în Indonezia în timpul operaţiunilor de despădurire realizate pentru a face loc plantaţiilor de palmier de ulei.

În ianuarie, un angajat al unei astfel de plantaţii din aceeaşi provincie Riau a fost ucis de un tigru la locul de muncă.

În urmă cu câteva zile, locuitorii din Hatupangan, un mic sat din nordul insulei menţionate, au eviscerat un tigru de Sumatra şi l-au atârnat de tavanul unui şopron, după ce felina a atacat doi săteni.

Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (International Union for Conservation of Nature, IUCN), tigrul de Sumatra este o specie în pericol critic de dispariţie, cu doar 400 - 500 de exemplare care mai trăiesc azi în sălbăticie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO