Filmul atacului din Germania transmis LIVE pe o platformă de jocuri video. Cine e atacatorul

Ultima actualizare: 09-10-2019 21:50
Filmul atacului din Germania transmis LIVE pe o platformă de jocuri video
Pro TV

Individul care a ucis doi oameni în Halle, Germania, a filmat întreg atacul și l-a transmis LIVE pe o platformă de streaming.

Potrivit www.cnbc.com, atacatorul din Halle s-a filmat timp de aproape jumătate de oră și a transmis totul live pe platforma Twitch, deținută de Amazon.

În imagini se vede cum bărbatul forțează intrarea în sinagogă, însă pentru că ușa era închisă a început să tragă la întâmplare. Ulterior, el a ajuns într-un restaurant.

Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional

La începutul înregistrării, bărbatul afirmă că ”Holocaustul nu a existat niciodată” și că evreii se află la originea tuturor problemelor.

 

 

Reprezentanți ai platformei Twitch au confirmat, pentru CNBC, că imaginile au fost transmise live.

“Suntem șocați și întristați de tragedia care s-a produs în Germania miercuri. Vrem să transmitem condoleanțe celor care au fost afectați de această tragedie. Twitch are o politică de toleranță zero față de ură, și orice act de violență este tratat cu seriozitate. Lucrăm de urgență pentru a îndepărta acest conținut și pentru a suspenda orice cont care a postat sau repostat un astfel act respingător”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitch.

Twitch este o platformă ce permite jucătorilor să-și transmite live prestațiile în jocuri video, în timp ce discută cu audiența.

În martie 2019, masacrul de la moscheea din Noua Zeelandă a fost transmis LIVE pe Facebook.

Facebook a anunțat atunci câ a reușit să îndepărteze 1,5 milioane de video-uri ale atacului, care au fost postate în primele 24 de ore după ce a fost transmis live prima dată și că 1,2 milioane de înregistrări au fost blocate în momentul încărcării pe platformă.

Cine este atacatorul

 

Autorul atacului ar fi un bărbat german de 27 de ani cu opinii de extremă dreapta, au declarat surse din domeniul securităţii pentru dpa.

Potrivit ministrului de interne german Horst Seehofer, atacul din apropierea sinagogii din Halle constituie un ''atac antisemit'' comis probabil de un simpatizant al mişcării de extremă dreapta.

''În starea actuală a lucrurilor, trebuie să pornim de la principiul că este vorba de un atac antisemit'', a declarat Seehofer.

Două persoane au fost ucise şi alte două au fost grav rănite miercuri într-un atac armat la Halle, unul dintre presupuşii autori fiind arestat. Atacul a vizat în principal o sinagogă, în care autorii au încercat să pătrundă şi unde au plasat explozibili, iar apoi un restaurant turc.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO