Cruzime inexplicabila in El Salvador. Persoane neidentificate au batut un hipopotam al gradinii zoologice, care a murit

Ultima actualizare: 03-03-2017 07:50
hipopotam

Un hipopotam foarte iubit al Gradinii Zoologice din El Salvador a murit dupa ce a fost tinta unui atac inexplicabil, noaptea, in weekend.

Politia incearca acum sa afle cine a intrat in zona in care era tinut animalul si de ce l-a batut. Printre cei care sunt primii anchetati se afla angajatii Gradinii Zoologice.

Hipopotamul Gustavito, in varsta de 15 ani, a murit duminica, iar oficialii au spus ca atacul a fost unul las si inuman. Desi in Gradina Zoologica se afla instalate camere de supraveghere, niciuna nu era indreptata catre habitatul hipopotamului.

Diretorul Gradinii, Vladlen Hernandez a declarat ca nu crede ca angajatii ar putea fi implicati intr-un act de o asemenea cruzime. "Angajatii gradinii zoologice aveau o mare empatie pentru el", a spus Hernandez.

El a mai precizat ca Gradina nu a primit nicio amenintare de la vreuna din gruparile de gangsteri din El Salvador.

Hernandez a anuntat ca Gustavito a fost ingropat "imediat", pentru ca a dorit ca oamenii din El Salvador sa-l tina minte asa cum era - mancand fructe si inotand in apa sa.

Corespondentul BBC in America Centrala Will Grant spune ca - intr-o tara in care crimele si infractiunile nu mai socheaza de mult - aceasta cruzime neobisnuita fata de animale, care i-a luat viata lui Gustavito, i-a suparat foarte tare pe oamenii din El Salvador.

In weekend, persoane neidentificate au intrat in Gradina Zoologica si au lovit hipopotamul cu ceea ce pare sa fi fost niste obiecte ascutite si contondente. In dimineata urmatoare, angajatii au observat ca Gustavito se purta ciudat, refuza sa manance si nu mai voia sa iasa din apa.

Ulterior, medicii vedetinari au descoperit urme de rani sfasiate pe gatul hipopotamului si pe fata, animalul aratand clar ca nu se simte bine. Duminica, situatia sa s-a inrautatit, iar seara a murit, in ciuda eforturilor de salvare a sa.

Intre timp, multi dintre cetatenii din El Salvador si-au aratat tristetea si dezgustul fata de acest caz pe retelele de socializare online.

Aceasta tara are una dintre cele mai ridicate rate de criminalitate din lume, a anuntat ONU luna trecuta. Pana acum, 10 oameni pe zi au fost ucisi anul trecut, cele mai multe violente fiind cauzate de bandele de gangsteri, care pe plan local sunt cunoscute sub numele de maras.

Gruparile criminale din El Salvador au fost formate initial pe strazile din Los Angeles, in anii '80, de copiii imigrantilor din El Salvador, care fugisera din tara lor din cauza razboiului civil.

Dupa ce razboiul vivil s-a terminat, in 1992, acestia s-au intors acasa, aducand cu ei si aceasta cultura a crimei din Los Angeles.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO