Copil mort la un antrenament de fotbal în Galați, strivit de două plăci de beton. Cum s-a întâmplat nenorocirea

Dată publicare: 24-04-2021 14:53
Dată actualizare: 24-04-2021 19:21


Un copil a murit strivit între două plăci de beton, pe un stadion din Galați. Băiatul a încercat să se strecoare prin gard, moment în care plăcile s-au desprins și l-au strivit.

 

Tragedia a avut loc sâmbătă pe stadionul “Dunărea” din Galați. Copilul însoțit de tatăl său, se afla la un antrenament de fotbal, împreună cu mai mulți elevi și antrenori. Băiatul participa la Cupa “Iepurașul”, organizată de Clubul Sporting Galați.

Băiatul de 10 ani a venit din Bârlad împreună cu tatăl, antrenorul şi coechipierii lui pentru un eveniment sportiv destinat copiilor la Galaţi. La un moment dat bietul de el a vrut să meargă la toaletă.

Cum părintele său nu a avut acces în tribună, a găsit singur o gaură în gardul de beton şi a vrut să se strecoare.

Două plăci de beton au căzut peste el. Copil a primit primul ajutor de la ambulanță dar a decedat apoi la spital, din cauza rănilor grave de la cap.

Dr. Sorin Sacagiu, medic, Spitalul de Copii Galați: 
„A fost adus în stop cardiorespirator cu manevre de resuscitare în curs. A fost adus de echipajul SMURD. Noi am continuat manevrele de resuscitare, însă a fost vorba de un traumatism deosebit de grav care a dus la decesul copilului. Se vedea că era o forţă care a acţionat la nivelul craniului la nivel transversal, mai mult e greu de spus."
 

„Un copil s-a dus după o plasă de protecţie de la stadion, nu
l-a văzut nimeni, s-a dus după plasa de protecţie, cum s-a întâmplat nu ştim, a băgat capul pe sub o placă de beton"
a declarat organizatorul competiției, Tiberiu Grosu.

Reporter: Competiţia organizată de dvs avea toate avizele?

Tiberiu Grosu: „A fost o competiţie şi la Iaşi, iar eu în discuţiile cu antrenorii am spus că să fie copiii cu temperatura măsurată, părinţii n-au avut voie pe stadion, doar antrenorul şi copiii. Pur şi simplu copilul era pe margine cu domnul antrenor de la Bârlad."
 

Antrenorul echipei de juniori, Ovidiu Mangu, din Bârlad, a declarat pentru ziarul Vremea Nouă, cum s-a întâmplat nenorocirea:

„Participam cu elevii mei la cupa „Iepurașul” din Galați, iar într-o pauză, de la antrenament, David și colegii săi au cerut să meargă la toaletă, au întrebat pe organizator unde să meargă și acesta le-a zis să se ducă după gard. S-au dus printr-o gaură, eu nici măcar n-am văzut gaura aia din gard unde era, până când s-a produs tragedia. El a vrut să iasă prin gaură și au căzut peste el două plăci, peste capul lui. Noi am alergat imediat acolo iar patru bărbați nu am putut să le ridicăm, a trebuit să mergem și pe partea cealaltă de gard. Am chemat ambulanța la 112, a fost dus la spital, suntem toți bulversați, iar la spital a murit. Acum sunt la poliție dau o declarație”, a spus antrenorul Ovidiu Mangu.

IPJ Galați a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar organizatorii competiției sunt audiați.


VIDEO PROTVPLUS.RO