Imagini revoltătoare cu doi gropari care batjocoresc rămășițele unei femei dezgropate din cimitir în Cioranii de Sus, județul Prahova, scandalizează opinia publică.

Scena, dublată de un fond muzical de petrecere, a fost postată pe o rețea de socializare. Groparii sunt cercetați acum pentru profanare de cadavre.

Groparii, în vârstă de 47 și 61 de ani, par că se distrează de minune în timp ce o deshumează pe o femeie înmormântată în urmă cu 16 ani. Gestul lor a șocat întreaga suflare din sat.

Reacțiile localnicilor

Bătrână: „Bine că n-am văzut, că muream în casă.”

Bătrână: „Erau acolo unu mai gras și unu și în mijloc o mumie, dar n-am putut să mă mai uit. Oameni fără credință, fără... nu se numesc oameni.”

Localnic: „E o nebunie asta, o nebunie.”

Deshumarea a avut loc la cererea familiei răposatei, care urma să îngroape în același mormânt o altă rudă. Osemintele trebuiau însă așezate în același loc de veci, după o slujbă de pomenire.

Localnic: „Doamne maica Domnului, dar ce înseamnă asta așa? O scoți acum să dansezi. Nu-i frumos. Pe mine de la Ploiești m-a sunat cineva. Să întrebe, zice `te rog frumos du-te până la mormântul mamei mele, să nu fie ea`.”

Polițiștii au început o anchetă. Pedeapsa pe care o riscă groparii

Chiar dacă familia femeii decedate nu a depus plângere, polițiștii au început o anchetă.

Maria Magdalena Rădulescu, agent de poliție și purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: „S-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte.”

Ioana Niculai, localnică: „Pentru rudele bătrânei, vă dați seama, e o batjocoreală, e inuman ce a făcut.”

Pentru fapta lor, cei doi gropari ar putea fi pedepsiți cu până la trei ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI: Hotelul Intercontinental ar putea fi închis definitiv. Ce au găsit comisarii de la Protecția Consumatorilor

Un dinte descoperit într-o peşteră din Laos oferă noi informaţii despre o specie umană dispărută