Bătrână din Vaslui, luată de viitură direct de pe câmp. Unde a fost găsită fără suflare

Ultima actualizare: 23-06-2020 17:56

Ploile căzute masiv și inundațiile care au urmat au făcut cel puțin două victime. În Bihor, un bărbat de 56 de ani și-a găsit sfârșitul în apele pârâului umflat din apropierea casei sale.

Cu o zi înainte, vecinii îl ajutaseră să-și scoată locuința din nămol. Iar în Vaslui, o bătrânică a fost luată de viitură direct de pe câmp. Un sătean a încercat disperat să o prindă, însă nu a reușit. Trupul a fost recuperat la cinci kilometri în aval.

Femeia de 75 de ani era din comună Dimitrie Cantemir. Când a început ploaia puternică, a ieşit pe câmpul de lângă curte, ca să adune nişte boboci de rață. La un moment dat, trebuia să traverseze un podeţ. E drept, a riscat, pentru că apele erau umflate zdravăn.

Localnicul care a încercat în zadar să o salveze pe biata femeie a sunat la 112. Militarii au căutat victima până târziu în noapte. I-au recuperat trupul abia astăzi.

Elvis Piruș, purtător de cuvânt ISU Vaslui: "Echipajul a găsit femeia dată dispărută, din păcate decedata, în albia râului, la 5 km de locul căutării, la 250 m fata de acumularea posta elan, într-o apă ce avea o adâncime de aprox 30 cm".

Bătrâna era singura pe lume - își pierduse, recent unicul copil. Autoritățile locale vor acoperi cheltuielile de înmormântare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO