Aversele de duminică noapte din București au înregistrat un record pentru ultimii 10 ani

Ultima actualizare: 22-06-2020 20:12

A plouat atât de mult în Bucureşti, încât duminică s-a înregistrat un record pentru ultimii 10 ani. Într-o oră, şuvoaiele au acoperit străzi întregi, sistemul de canalizare a cedat, iar unele guri de canal au rămas fără capace.

Din nefericire, o femeie a căzut într-una dintre ele, iar acum este imobilizată la pat. În pericol au fost şi trei sportivi surprinşi de furtună pe lacul Herăstrău.

Ploaia torenţială a provocat inundaţii în sectorul 1 al capitalei, pe şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti. Disperaţi că le intră şuvoaiele în parcările subterane, unii locatari au început să baricadeze zona cu saci de nisip. Degeaba.

Zeci de maşini au rămas în mijlocul apelor. O şoferiţă şi-a abandonat autoturismul şi a încercat să ajungă pe trotuar, însă a căzut într-un canal rămas fără capac.

După ce se recuperează, femeia este decisă să-i dea în judecată pe responsabili şi să le ceară daune morale.

Ca prin urechile acului au scăpat şi 3 sportivi care se antrenau pe lacul Herăstrău. Unul dintre ei s-a răsturnat cu caiacul şi a fost scos din apă de pompieri, iar ceilalţi doi au fost ajutaţi să ajungă la mal.

A fost, confirma şi meteorologii, cea mai puternică ploaie din ultimii 10 ani.

S-au inundat pasaje şi case, iar pompierii au intervenit la peste 50 de solicitări. Cele mai multe pentru subsoluri inundate. Apa Nova, în schimb, a numărat peste 220 de intervenţii. De înţeles, având în vedere că sistemul de canalizare poate prelua doar 23 de litri pe metru pătrat într-o oră, nici jumătate din volumul de apă căzut.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO