Anuntul neasteptat facut de un preot din Anglia. Arhiepiscopul: "Stiam de relatia sa". FOTO

Ultima actualizare: 06-09-2016 07:15
Preot

Episcopul din Grantham este primul preot, din Anglia, care a declarat public ca este homosexual, acesta avand o relatie cu un alt barbat.

Nicholas Chamberlain a preferat sa faca el acest anunt, dupa ce o publicatie locala l-a amenintat ca-i va expune secretul, relateaza Metro

Aceasta destainuire o sa creeze controverse in cadrul Bisericii, el fiind constient de acest lucru, sexualitatea fiind un subiect care duce la dezbateri in contradictoriu intre grupurile conservatoare si cele tolerante.

Intr-un interviu acordat celor de la The Guardian, preotul a declarat:” Eu nu mi-am dorit sa se faca atata tevatura dupa ce am facut anuntul. Oamenii stiu ca sunt gay. Sexualitatea mea ma defineste ca om, dar vreau ca preotia sa primeze”.

El a fost pus in functie in noiembrie, anul trecut, inaltii Bisericii cunoscand aspectele vietii lui personale.

Arhiepiscopul Catedralei Cantenbury, Justin Welby, a oferit un comunicat:” Stiu si am stiut mereu de relatia de lunga durata a Episcopului Nicholas. El a fost investit in functia de preot, in Graham, datorita cunostintelor pe care le poseda. El traieste conform conduitei bisericesti, iar sexualitatea sa este irelevanta.”

Nicholas Chamberlain a spus ca relatia dintre el si partenerul sau dureaza de ani de zile:” Avem aceeasi conceptie despre lucruri, este vorba despre iubire si devotament, ne place compania fiecaruia”.

El spera ca oamenii sa perceapa acest aspect drept unul insignifiant, nu vrea ca sa fie cunoscut drept “Episcopul homosexual”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO