Albinos ucis în Malawi pentru un ritual magic. Poliţia i-ar fi ajutat pe criminali

02-04-2018 20:47


copil cu albinism din Malawi

Caz şocant în Malawi, ţară unde mulţi cred în continuare că albinoşii au puteri magice.

 

Poliţia din Malawi a arestat şase persoane, printre care un poliţist, în legătură cu uciderea unei persoane suferind de albinism, a informat luni presa locală citată de DPA.

Corpul lui McDonald Masambuka, un bărbat dispărut la data de 9 martie, a fost descoperit sâmbătă în districtul Mangochi din sudul Malawi-ului, a indicat poliţia, citată de ziarul local The Daily Times. Din corpul victimei lipseau câteva oase şi un picior.

Descoperirea are loc în contextul în care în Africa se crede că unele părţi ale corpului persoanelor care suferă de albinism (o boală congenitală hipo-pigmentară, care se manifestă prin absenţa parţială sau totală a pigmentului natural numit melanină, n.r.) au puteri magice. Din acest motiv, albinoşii sunt adesea ucişi pentru ca aceste părţi ale corpului să fie folosite în ritualuri de vrăjitorie.

Potrivit şefului Asociaţiei Persoanelor cu Albinism din Malawi (Apam), Overstone Kondowe, în această crimă a fost implicat şi un poliţist.

"Este cel de-al patrulea caz în care este implicat un poliţist. Este foarte trist să afli că unii din suspecţi provin din oameni aflaţi în serviciul public", a adăugat Kondowe.

În Malawi, circa 20 de persoane care suferă de albinism au fost ucise şi răpite din 2014, potrivit Apam.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO