Nokia lucreaza la primul telefon din lume care se incarca singur fara electricitate

06-08-2013 15:59


Nokia

Stiti cat dureaza fericirea unui utilizator de smartphone? Cat are baterie.

Sa vezi telefoane inteligente care costa de la 2000 lei in sus legate in permanenta de priza pentru ca tot "creierul" lor mananca bateria de parca ar fi o bucata de ciocolata in mainile unui copil este una dintre cele mai reale, dar triste, imagini ale momentului.

Avem camere mai bune, procesoare mai puternice, mai mult RAM si o capacitate de stocare mai mare. Telefonul abia ne mai incape in palme, sa il folosim cu o singura mana este deja un vis indepartat. In schimb, putem sa vedem filme la o super calitate, daca aveti un Galaxy S4, sau puteti asculta muzica la boxele fantastice ale unui HTC One. Toate astea insa costa. Si nu va ganditi neaparat la bani. Ganditi-va la baterie.

Asta daca nu cumva aveti acest TELEFON MAGIC inventat de un tanar din Romania, nu de Apple, Samsung sau LG, si inscris in concursul Smart Nation. Ce stie sa faca? Mai multe amanunte gasiti aici

La o solutie in privinta unei baterii care nu moare niciodata se gandeste Nokia, un producator de telefonie mobila care in ultimii ani a pierdut putin ritmul cu competitia, dar incearca acum sa compenseze prin noi tehnologii.

Ziarul britanic Guardian scrie ca Nokia dezvolta in acest moment primul telefon din lume care se incarca singur, insa fara sa foloseasca electricitate. Vorbim despre un aparat care se incarca folosind undele electromagnetice, invizibile ochiului uman, insa pretutindeni in jurul nostru. Sunt acele unde pe care telefoanele, televizoarele si toata aparatura electrocasnica din locuintele noastre le emana.

Telefonul va reusi ca prin aceasta tehnologie sa aiba mereu baterie pentru a ramane in standby chiar si cand bateria in sine este goala. Conform expertilor de la Nokia, undele pot fi receptate astfel si de la un televizor pornit aflat la 4.1 kilometri distanta.

Descopera lumea celor mai tari idei IT din Romania pe SmartNation.ro.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO