Aplicatia care iti poate distruge telefonul. De ce Apple a interzis-o cand a vazut ce poate sa faca

08-08-2013 16:24


SMTH 3

Cum s-a transformat lumea start-upurilor dintr-o zona creativa intr-un razboi al supravietuirii gadgeturilor. La propriu.

De fiecare data cand exista o disputa intre telefoane, discutia ajunge si la aplicatii. Aici nu vom include si Windows Store, pentru ca mai are mult de recuperat pana isi va prinde rivalii din urma.

Deseori auzim replicile “Google Play are mai multe aplicatii” si “Da, dar App Store are aplicatii mai sigure”. Fie ca vorbim despre aplicatii pentru Smart TV-uri sau pentru smartphone-uri, aceasta disputa va ramane mereu in picioare.

SMTH 1

Aparitia noilor tehnologii a reprezentat pentru unii dezvoltatori de start-up-uri o mina de aur. Asa, pusti care abia terminau facultatea au reusit sa faca in timp record cateva milioane de dolari cu ajutorul unei idei vandute catre Apple, Facebook, Twitter samd. Am vazut cum Nick D’Aloisio, un copil de 17 ani din SUA a primit 30 de milioane de dolari de la Twitter pentru agregatorul de stiri Summly sau doi romani din Cluj au reusit in urma cu aproape 3 ani sa cucereasca App Store cu cea mai buna aplicatie de iOS din lume, Trip Journal

Si nu sunt singurele exemple. Multi tineri din Romania isi inscriu ideile pentru un start-up in competitia Smart Nation, cele mai bune dintre acestea urmand sa fie premiate consistent. Daca aveti si voi asemenea idei, intrati pe SmartNation.ro si aflati despre ce este vorba.

Libertatea extrem de mare a dezvoltatorilor de aplicatii a dus la unele dintre cele mai trasnite idei vazute pana acum. Cand vorbim de Smart TV, majoritatea aplicatiilor sunt utile, pentru filme, pentru cumparaturi chiar si pentru jocuri educative. Cand vorbim insa despre platforme mobile, lucrurile se schimba.

SMTH 2

Daca pana acum am vazut aplicatii de iOS extrem de stranii, precum I Am Rich, o aplictie care nu facea nimic, dar costa 1.000 de dolari, Tawkon Radiation Detector, o aplicatie care detecta radiatiile din zona, Me So Holy, o alta aplicatie in care utilizatorul isi putea pune figura in locul unor personaje biblice sau Dirty Fingers, o aplicatie in care o tanara imbracata extrem de sumar stergea ecranul in zonele atinse de utilizator, toate interzise de Apple din App Store, recent o alta aplicatie a starnit nemultumirea companiei americane.

Send Me To Heaven este o aplicatie in care utilizatorul trebuia sa isi arunce telefonul cat mai sus in aer, aplicatia calculand la cati metri altitudine a urcat. App Store a decis sa blocheze aceasta aplicatie pentru motive de integritate a dispozitivului mobil. In limbaj uman, ca nu cumva sa nu va distrugeti telefonul scapandu-l. Ciudat insa, cei de la Google Play n-au avut niciun motiv sa interzica aplicatia, mai mult, ea este compatibila si pentru posesorii de tablete. Sunt curios cum prinzi un Nexus 7 in cadere libera de la 15 metri.

E amuzant sa ne gandim insa ca o astfel de aplicatie ar putea sa apara vreodata, prin Google Play, pe un Smart TV. Asadar, chiar si pentru posesorii de Smart TV, putin discernamant atunci cand descarcati aplicatii nu ar strica.

Descoperiti lumea celor mai spectaculoase inventii IT pe www.smartnation.ro

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO