Primele sanctiuni in cazul batranului bolnav de pneumonie si lasat sa moara. Medicii nu au respectat protocolul de internare

Ultima actualizare: 22-03-2015 07:09

Apar primele sanctiuni in cazul batranului de 83 de ani, din judetul Vaslui, care a murit pe strada, la putin timp dupa ce medicii de la Spitalul din Barlad l-au trimis acasa, cu pneumonie.

In urma anchetei, Directia de Sanatate Publica a decis sa-i amendeze cu cate 1.000 de lei, pe seful Compartimentului de Primire Urgente si pe alti doi medici care erau de garda in momentul in care omul a ajuns la spital cu ambulanta.

Dupa ce au analizat toate documentele medicale referitoare la cazul batranului, inspectorii DSP Vaslui au constatat ca cele 3 cadre medicale nu au respectat protocoalele de internare.

Alaturi de medici, si spitalul a fost sanctionat cu un avertisment scris, insa, cu toate acestea, conducerea unitatii sustine ca toate procedurile au fost respectate in cazul acestui pacient.

In urma cu o saptamana, Gheorghe Covaliuc in varsta de 83 de ani a fost luat cu ambulanta de la dispensarul din comuna in care locuia si a fost dus la spital cu suspiciune de penumonie acuta si tensiune scazuta.

Medicii nu l-au considerat un caz grav, desi au confirmat diagnosticul de pneumonie iar dupa cateva investigatii l-au trimis acasa. Omul s-a stins o jumatate de ora mai tarziu, pe strada. O ancheta este in curs si la Colegiul Medicilor Vaslui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO