România va avea cel mai modern centru de radioterapie din sud-estul Europei

Ultima actualizare: 27-12-2020 20:11

România va avea cel mai modern centru de radioterapie din sud estul Europei, construit din donații de Asociația „Dăruiește Viață” în clădirea noului spital de la „Marie Curie”.

 

Centrul va avea două aparate de radioterapie de ultimă generație, iar personalul va fi pregătit în două centre de referință din Roma și Dublin. 350 de mii de romani au susținut până acum acest proiect, iar firmele mai au la dispoziție patru zile să direcționeze 20% din impozitul pe profit. Procedura se poate face online.

Vlăduț avea şapte ani când medicii de la Marie Curie l-au diagnosticat cu tumoare la vezică.

Cel mai greu era însă să străbată Bucureştiul pentru câteva minute de radioterapie, pentru că în spital nu exista aparat.

Carmen Uscatu, președinte al Asociației „Dăruiește Viață”: „Din păcate, în România nu exista această specializare”.

În noul spital contruit din donaţii de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” sunt deja pregătite buncărele în care vor fi instalate două aparate de ultimă generaţie.

Unul dintre cei mai mari specialişti ai lumii a oferit gratuit consultanţă. Doctorul Saiful Huq este preşedintele Asociaţiei Fizicienilor din Statele Unite şi director medical în 30 de centre de radioterapie din America şi Europa. El va instrui personalul.

Saiful Huq: „Acești profesioniști care vor face cercetare, studii clinice şi vor trasa cele mai bune căi de a trata copiii. Vor fi lideri la nivl mondial și pacienți din toată Europa vor veni în acest centru pentru a primi cel mai bun tratament în cancer”.

400 de milioane de euro ar strânge ONG-eurile dacă patronii ar direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză. „Dăruieşte Viaţa” are nevoie de 20 de milioane de euro pentru a ridica şi a doua clădire a noului spital, pentru ca toţi copiii bolnavi de cancer să fie trataţi în cele mai bune condiţii.

Mai aveţi la dispoziţie doar 4 zile, iar procedura e simplă: completaţi online un formular. Altfel, banii voştri se duc la statul român, care până acum n-a investit prea mult în vieţile acestor copii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO