Răspândirea virusului Sars-Cov-2 în România a intrat pe o pantă descendentă

26-12-2020 09:13


Răspândirea virusului Sars-Cov-2 a intrat pe o pantă descendentă. Numărul infectărilor este la aproape jumătate față de acum o lună, însă este adevărat că s-au făcut mai puține teste.

În ultimele 24 de ore, 3.800 de români au aflat că s-au infectat cu Sars-Cov-2, după prelucrarea a jumătate din numărul de teste lucrat în mod normal, adică aproximativ 16.900.

În spitalele care tratează pacienţi cu COVID-19 sunt acum circa 9.900 de bolnavi, iar peste 1.200 sunt la terapie intensivă. Din păcate, acest număr se menţine mare şi constat.

În ultimele ore, 111 români şi-au pierdut viaţa după ce au fost diagnosticaţi cu Covid.

Autorităţile susţin însă că ne aflăm pe o pantă descendentă a infectărilor şi dau ca exemplu luna trecută, când săptămânal erau 60 de mii de infectări, comparativ cu săptămâna trecută, când am ajuns la 35 de mii. În documentul oficial nu e precizat faptul că şi numărul de teste a scăzut cu aproximativ 20% faţă de acum câteva luni, când se prelucrau chiar şi 36 de mii de teste.

Pentru că acest trend să se menţină e important să respectăm regulile: nu ieşiţi în grupuri mai mari de şase persoane, nu circulaţi între 23 şi 5 dimineaţa, nu organizaţi petreceri sau alte evenimente private şi purtaţi masca în spaţiile publice, atât în interior, cât şi în exterior.


VIDEO PROTVPLUS.RO