Acuzatii fara precedent in Sanatate. Doctorita care a filmat pacientul cu larve in rana: "Am colegi care vor sa ma linseze"

×
Codul embed a fost copiat

Acuzatii fara precedent in interiorul sistemului medical romanesc. Doctorita de la Spitalul de Arsi din Capitala, care a filmat pacientul cu larve in rana, sustine ca superiorii au stiut de problemele uriase din spital.

Dar nimeni nu a luat nici o masura, spune femeia care a fost audiata ca martor, in cazul mortilor suspecte ale unor bolnavi. Declaratia i-ar putea ajuta pe anchetatori sa descopere vinovatii. “Asistentele sunt nevoite sa faca determinare de grupe ele nefiind calificate. Nu mai rezist sa vad atata moarte un jurul meu si sa asist neputincioasa la asa ceva. Inclusiv in apa sterila de la blocul operator am gasit bacilli. Nu e o solutie igienizarea sectiei de reanimare", spune Camelia Roiu.

Acuzatiile aduse de Camelia Roiu, medic anestezist la sectia de terapie intensiva a spitalului de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri - sunt extrem de grave. Le-a facut si in fata politistilor care ancheteaza mortile celor doi pacienti, unul cu larve in rani, iar celalalt, o femeie, care a primit sange din alta grupa.

Camelia Roiu: “In garda respectiva au fost doua asistente: una dintre ele a facut identificarea , asistentele au fost practic obligate si cand au incercat sa spuna ca nu sunt potrivite sa faca asa ceva li s-a reprosat ca ele stiau de la angajare ce trebuie sa faca. Cine a reprosat: Adrian Stanculea."

Doctorita a vorbit si despre conditiile de la reanimare, sectia unde l-a filmat pe pacientul care avea larve in rana deschisa de la ceafa. A doua zi, barbatul a murit.

Citește și
spitalul de arsi
Primele masuri in cazul mizeriei din Spitalul de Arsi: sectia ATI va fi INCHISA. Pacientul cu viermi pe rani ar fi murit
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Camelia Roiu: "I-am spus directorului Marinescu ca toti pacientii mor la reanimare si mi-a zis ca nu e treaba mea. Sunt obligata sa asist neputincioasa la un malpraxis care este aprobat vad de toate autoritatile. Colegii lasi care nu recunosc ce se intampla sa isi aduca aminte ca totusi sunt medici si cea mai mare satisfactie e salvarea pacientului. Dusul cu care spalam pacientii este cu apa ordinara in care am gasit bacili, inclusiv in apa sterila de la blocul operator am gasit bacili."

Deocamdata nici fostul manager Marinescu si nici actualul sef de la terapie intensiva Adrian Stanculea nu au formulat un punct de vedere cu privire la acuzatiile care le sunt aduse de Camelia Roiu.

Doctorita Camelia Roiu mai sustine ca dezvalurile pe care le-a facut despre mizeria si coruptia de la Spitalul de Arsuri au provocat furia unor colegi care au amenintat-o."Am colegi care vor sa ma linseze, dar am si colegi pe care ii stimez si care sunt profesionisti adevarati. Colegii lasi care nu recunosc ce se intampla acolo sa isi aminteasca ca sunt medici, trebuie sa isi faca datoria si cea mai mare satisfactie o ai cand salvezi un pacient. Autoritatile stiau ce se intampla in spitalul asta", a declarat medicul Camelia Roiu.

Femeia spune ca a incercat sa salveze pacienti, transferandu-i la alte sectii.

Camelia Roiu - medic ATI Spitalul de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri Bucuresti: "Rata de supravietuire in reanimare e foarte mica. Eu am ajuns ca pacientii preluati din garzi sa ii transfer cat pot de repede pe alte sectii tocmai din cauza riscului de infectii, sunt pacienti care se infecteaza sau se colonizeaza ca sa zic medical in 24 /48 de ore de la internarea in ATI."

In cazul pacientilor morti de la Spitalul de Arsi, politistii nu au identificat deocamdata un vinovat si fac cercetari in rem pentru ucidere din culpa.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Ancheta a MS la
Ancheta a MS la "Bagdasar-Arseni". Pilotul paramotorului prabusit la Comana, infectat cu doua bacterii intraspitalicesti

Corpul de Control al MS a deschis o ancheta dupa ce Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prabusit la Comana, a fost infectat cu doua bacterii intraspitalicesti la Spitalul "Bagdasar-Arseni".

Primele masuri in cazul mizeriei din Spitalul de Arsi: sectia ATI va fi INCHISA. Pacientul cu viermi pe rani ar fi murit
Primele masuri in cazul mizeriei din Spitalul de Arsi: sectia ATI va fi INCHISA. Pacientul cu viermi pe rani ar fi murit

Ministrul Sanatatii a aprobat planul de masuri privind igienizarea Spitalului de Arsi din Capitala. 500.000 de lei vor fi investiti pentru curatenie si cumpararea unor instalatii strict necesare intr-un mediu steril ca sectia de terapie intensiva.

La o zi de cand a fost igienizat, gandacii au pus iar stapanire pe camerele de la Spitalul de Arsi. Medic:
La o zi de cand a fost igienizat, gandacii au pus iar stapanire pe camerele de la Spitalul de Arsi. Medic: "E moarte curata"

O situatie revoltatoare iese la lumina la Spitalul de Arsi din Capitala. Pentru prima data dupa tragedia din Colectiv si seria de erori grave care s-au intamplat acolo in ultimul timp, am patruns joi noapte in acest loc.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.