Managerul Spitalului Victor Babeș, mesaj pentru nevaccinați: ”Vor să moară sau să fie legați de un tub de oxigen pe viață?”

Ultima actualizare: 04-08-2021 15:22
coronavirus
Getty

Datele publicate de autorități privind evoluția cazurilor de COVID-19 în România prezintă o tendință clară de creștere a infecătărilor, fapt ce adâncește temerile cu privire la izbucnirea unui val patru al pandemiei.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, avertizează că numărul pacienților COVID internați este într-o creștere alarmantă și îndeamnă populația către vaccinare.

„Vor să moară sau să fie legați de un tub de oxigen pe viață? Vor să tremure de frică pentru viața familiilor și prietenilor lor? Nu cred. Și atunci de ce nu vă vaccinați?”, spune medicul, precizând că spitalul ”se umple” cu persoane care nu au primit serul anti-COVID.

 

”Să nu ziceți ca nu ați știut la ce vă expuneți”, este concluzia cu care medicul își încheie postarea.

Miercuri, 4 august, autoritățile au anunțat un număr de 271 infectări noi, o cifră record pentru ultimele două luni.

În prezent, România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană la vaccinarea anti-COVID, cu doar un sfert de populaţie imunizată, potrivit datelor ECDC.

În țara noastră, din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.441.193 de doze pentru 5.024.979 de persoane, dintre care 4.878.939 au primit schema completă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO