Ce ar putea insemna "obezitatea sanatoasa". Cercetatorii din Germania vin cu o teorie complet noua

30-08-2013 17:09

Obezitate

Cercetatorii din Germania au lansat o ipoteza despre “obezitatea sanatoasa”. Astfel, ideea ca pentru a fi sanatos este nevoie sa fii slab, ar putea fi demitizata.

Celebritati precum interpreta Adele, chef-ul Nigella Lawson sau actrita Lisa Riley au declarat in repetate randuri ca este posibil sa ai o greutate mai mare si sa fii in acelasi timp, in forma.

Depasirea pragului de 30 de puncte in cazul consultarii IMC-ului indica automat posibilitatea unor afectiuni precum boli de inima sau cancer, insa aceasta preconceptie a fost pusa sub semnul intrebarii de catre cercetatorii germani.

Oamenii de stiinta germani indeamna medicii sa renunte la consultarea atat de frecventa a Indexului Masei Corporale, intrucat acesta este o modalitate prea cruda de a evalua sanatatea persoanelor.

Clasificarea pe straturi a conceptului de obezitate este necesara, iar introducerea unei categorii de “obezitate sanatoasa din punct de vedere metabolic” ar fi benefica pentru ca acordarea de tratamente scumpe sa se efectueze celor care au nevoie de ele.

“Tinand cont de magnitudinea acestei epidemii de obezitate din zilele noastre, clasificarea persoanelor obeze, in ceea ce priveste riscul imbolnavirii de afectiuni legate de metabolism, devine si mai importanta din motive de prevenire si necesitatii tratamentelor medicale”, a concluzionat Profesorul Matthias Schulze, de la Institutul pentru Nutritia Umana Nuthetal din Germania.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO