Caz fara precedent in sistemul medical romanesc. Reactii controversate starnite de conditiile cerute de o gravida la nastere

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

O gravida din Focsani, care va naste in curand, a trimis o scrisoare catre maternitatea din oras. Tanara isi doreste printre altele sa fie lasata sa nasca in ce pozitie doreste, iar sotul sa fie de fata.

Reprezentantii spitalului i-au transmis insa ca nu ii pot indeplini toate cererile. Solicitarile femeii au starnit reactii pe internet: de la simpatie, pana la jigniri din partea unui medic.

Tanara in varsta de 28 de ani a avut 16 solicitari. "Am cerut in primul rand ca sotul sa ma asiste la nastere. Am cerut ca dupa ce nasc copilului sa nu ii fie taie cordonul imediat ca ajuta foarte mult starea de sanatate a nou nascutului“ a explicat ea.

Femeia vrea de asemenea sa fie tratata cu rabdare, calm si respect atunci cand va fi internata. In plus, a solicitat ca pe perioada travaliului sa poata sa stea in ce pozitie doreste.

"Pozitia clasica cu picioarele in sus, nu e cea mai usoara pozitie in care sa nasti si apare deseori nevoia de diferite interventiii care pot pune sanatatea copilului in pericol”, a sustinut femeia.

Gravida insista ca fiul ei sa nu fie spalat imediat dupa nastere si isi doreste ca dupa o ora sa il alapteze. Toate aceste dorinte i s-au indeplinit la prima nastere, este adevarat intr-o clinica privata.

In scurt timp, reprezentantii spitalului din Focsani i-au transmis in scris ca unele cerinte sunt de bun simt insa pe altele nu le pot accepta.

Alina Cosma, purtator de cuvant al spitalului din Focsani:"Lasand sotul sa stea pe toata durata travaliului incalcam dreptul celorlalte paciente care se afla in momentul respectiv in aceeasi sala cu doamna si de asemenea nu ii putem indeplini dorinta. Unele solicitari pe care le are doamna pun in pericol viata dumneaei."

Un medic rezident din Galati le-a raspuns femeilor care au sustinut-o pe tanara ca cererile ei sunt ridicole.

Anamaria Marcu, mama: "Sunt foarte suparata pe dumnealui, ca a avut un limbaj foarte neadecvat, chiar si pe Facebook. Am vrut sa fac o sesizare la colegiul medicilor. A postat o poza cu niste maimute, ne-a facut cornute. Ma mira faptul ca are o sotie care este si ea neonatolog.”

Iulian Mihaila, medic rezident: "Este o parere strict personala, nemedicala si ce imi pare rau e ca am folosit acel ton. Restul punctelor pe care le-am expus le consider in continuare valide, imi cer scuze public fata de toata lumea care s-a putut simti vizata de treaba asta.

Povestea iese la iveala in contextul in care tot mai multe romance vor sa nasca natural in conditiile stabilite de ele, acasa sau in apa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO