Dăncilă, în vizită în R. Macedonia. Declarațile făcute după întâlnirea cu premierul Zoran Zaev

Ultimul update: Vineri 27 Iulie 2018 15:12
Data publicarii: Vineri 27 Iulie 2018 14:26
Categorie: Politic
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă se află vineri într-o vizită în Republica Macedonia, la Skopje, unde a avut o întâlnire cu omologul macedonean, Zoran Zaev.

Viorica Dăncilă a afirmat că este convinsă că sunt posibilităţi majore de cooperare între cele două ţări în domeniile agriculturii, educaţiei, culturii şi turismului.

"Am trecut în revistă relaţiile bilaterale şi am văzut că sunt posibilităţi în diferite sectoare pentru a întări aceste relaţii sectoriale. De comun acord, am hotărât să avem întâlniri între miniştrii de linie, să vedem cum putem îmbunătăţi potenţialul de cooperare dintre Republica Macedonia şi România. Sunt convinsă că atât în domeniul agriculturii, în domeniul educaţiei, în domeniul cultural, al turismului sunt posibilităţi majore de cooperare şi, în acest sens, cred că trebuie să organizăm un forum economic, dar şi grupuri de lucru, care să îmbunătăţească cooperarea dintre cele două ţări", a precizat Dăncilă, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu omologul macedonean, Zoran Zaev, conform unei înregistrări video transmise pe pagina de Facebook a Guvernului.

România sprijină ferm drumul european al Republicii Macedonia şi are toată disponibilitatea de a susţine tehnic acest parcurs, a mai spus Dăncilă.

"Sunt convinsă că pentru dumneavoastră, dar şi pentru România, invitaţia de a deveni membru NATO reprezintă un pas important, dar şi drumul european care trebuie încurajat şi sper la referendumul pe care îl veţi face la sfârşitul lunii septembrie rezultatele să fie pozitive şi să încurajeze drumul european al Republicii Macedonia. Prezenţa mea aici în calitate de prim-ministru al României, stat care în câteva luni va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, arată sprijinul nostru ferm pentru drumul european al Republicii Macedonia. Ştim că următorul raport va fi la sfârşitul lunii iunie 2019 pentru Macedonia, sperăm să avem un consens în cadrul Consiliului Uniunii Europene, astfel încât la sfârşitul anului 2019 să începeţi capitolele de negociere, unde România are toată disponibilitatea să vă susţină din punct de vedere tehnic", a precizat premierul Viorica Dăncilă, în declaraţia de presă comună susţinută alături de preşedintele Guvernului Republicii Macedonia, Zoran Zaev, conform unei înregistrări video transmise pe pagina de Facebook a Executivului.

Prim-ministrul român a reafirmat sprijinul ţării noastre pentru regiunea Balcanilor de Vest.

"Vreau să vă asigur de susţinerea noastră, vreau să vă asigur de dorinţa noastră de a coopera cât mai bine din punct de vedere regional, susţinerea noastră pentru Balcanii de Vest în timpul preşedinţiei României la Consiliul UE şi vă urez mult succes în reformele pe care le-aţi început, dar şi în parcursul proeuropean şi pro-atlantic", a spus Dăncilă.

Potrivit programului anunţat de Executivul de la Bucureşti, prim-ministrul român urmează să se întâlnească, în contextul vizitei pe care o efectuează în Macedonia, cu preşedintele Parlamentului de la Skopje, Talat Xhaferi, şi cu preşedintele macedonean, Gjorge Ivanov.

viorica dancila Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: StirilePROTV

Ce scrie presa din Muntenegru despre gafa premierului Viorica Dăncilă
Ce scrie presa din Muntenegru despre gafa premierului Viorica Dăncilă
Vlad Voiculescu propune o nouă campanie: ”Fără proști în funcții publice”
Vlad Voiculescu propune o nouă campanie: ”Fără proști în funcții publice”
Viorica Dăncilă, gafă în Muntenegru. Guvernul a șters înregistrarea de pe Facebook
Viorica Dăncilă, gafă în Muntenegru. Guvernul a șters înregistrarea de pe Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
klaus iohannis
LIVE, ora 11.30: Președintele Klaus Iohannis va susține un discurs în Parlamentul European
Moțiune. PNL şi USR: ”Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4, care a trimis România în trecut”
Ţuţuianu, despre consultările cu preşedintele: ”Acum e doar o chestiune de imagine”
Klaus Iohannis: Independenţa justiţiei este pusă la grea încercare. Atacuri frecvente din partea unor politicieni
Lider PNL Iaşi: Din cauza ticăloşiei PSDragnea, proiectul Autostrăzii Moldova- Transilvania este blocat
PNL și USR au depus moțiunea simplă împotriva ministrului Tudorel Toader
Consultari Controceni, Iohannis - PSD
Klaus Iohannis invită partidele la consultări pe tema legilor justiției
Consilierul municipal Ciucu: ”Firea a pierdut majoritatea în CGMB”
Tăriceanu contrazice categoric ”scenariul” lui Teodorovici. ”Sub nicio formă”
Ponta: ”Alții când vorbesc limba română au nevoie de traducător”
Viorica Dăncilă a anunţat că îi va invita pe premierii din Kuweit şi Emirate
Primul congres al Pro România. Victor Ponta a fost ales președinte