Vezi ce bani au castigat si cat au de dat... ministrii Cabinetului Boc!

×
Codul embed a fost copiat

2009 a fost cu adevarat anul crizei. In timp ce romanii de rand l-au perceput ca pe o gaura in stomac si s-au abtinut de la bunatati sau vacante, politicienii l-au traversat cu aceleasi conturi in care insa n-au mai bagat mare lucru.

In 2009 - adica in ultimul an, din primul mandat de presedinte, Traian Basescu a batut pasul pe loc, din punct de vedere finaciar.

Potrivit declaratiei de avere seful statului a pus deoparte numai 17.000 de lei si s-a abtinut de la investitii.

Are impreuna cu sotia un apartament de 370 de metri patrati, un garaj, doua terenuri, bijuterii, tablouri si ceasuri in valoare, de 72.000 de lei.

Citește și
Palatul Cotroceni
"Misiunea" 12 pentru Cotroceni! Vezi ce e in conturile candidatilor!
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali
In privinta banilor, sotii Basescu pot conta pe 84.902 de dolari, 26.819 de euro si 476.590 de lei.

Austeritate si in familia Boc. Premierul Boc nu si-a sporit averea. Are in continuare acelasi apartament de 64 mp si masina din 2007. A strans insa in timp, pentru zile negre 253.000 de lei, 11.000 de euro si 2.500 de dolari.

Cu o datorie de aproximativ 3,5 milioane de euro scadenta in 2010 ministrul dezvoltarii regionale si turismului Elena Udrea detine impreuna cu sotul sau Dorin Cocos, 5 terenuri cu o suprafata totala de 17.000 de metri patrati, in Capitala. La acestea se adauga doua apartamente, un autoturism de lux, bijuteriile si ceasurile de 50.000 de euro plus un cont de 15.000 de euro.

Sunt insa si ministri gata sa sfideze criza. Adriean Videanu de exemplu care isi constuieste la Snagov o casa pe un pamant concesionat pe 99 de ani. Are oricum doua apartamente in Bucuresti, bijuterii, ceasuri si obiecte de arta in valoare de 220.000 de euro, plus ecomonii de 64.000 de lei si 4.500 de euro. Sa nu uitam de actiunile in valoare de 792.320 de lei la 5 firme.

Chiar daca anul trecut nu s-a imbogatit Radu Berceanu ramane unul dintre cei mai avuti demnitari de la Palatul Victoria. Detine doua apartamente in tara, unul in Spania, 4 autoturisme si 850.000 de euro. Ba mai mult a facut si o donatie de 400.000 de euro in 2008 si si-a imprumutat un cunoscut cu 200.000, tot de euro.

Nici seful de la Educatie nu-i stramtorat. Ii plac atat de tare autoturismele Jaguar incat si-a luat doua. Tot doua sunt si casele, una la Arad si una la Strasbourg. La fel si terenurile de 50 de mii de mp din Timis. Cu siguranta, la capitolul conturi este cel mai prevazator ministru. Are in Romania, Germania, Franta, Statele Unite si ... Japonia.

Ministrului Apararii Gabriel Oprea i-a placut fara indoiala sa isi cumpere case. Are 8, deocamdata, in Bucuresti, Ilfov, Prahova si Constanta, plus doua autoturisme de lux si 500.000 de euro. A facut insa si acte de binefacere. A virat 150.000 de lei catre Directia de Asistenta Sociala Ilfov si Spitalul Marie Curie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vezi ce
Vezi ce "vraji" a facut criza cu averile politicienilor

Am tot scris despre recesiunea care ne-a dat tuturor vietile peste cap. Sa nu credeti ca politicienii nostri au scapat nesifonati. Cu precizarea ca n-au mai apucat sa puna prea mult la saltea.

"Misiunea" 12 pentru Cotroceni! Vezi ce e in conturile candidatilor!

Sunt 12 si se vor bate pentru scaunul de presedinte al tarii. Chiar daca acum in plina campanie salariul este ultimul lucru la care se gandesc, pentru unii dintre candidati leafa de aproximativ 2.000 de euro ar putea fi mana cereasca.

Vezi cum stau politicienii la capitolul avere!
Vezi cum stau politicienii la capitolul avere!

Criza economica le-a dat de gandit alesilor. Marturie stau noile declaratii de avere, postate pe site-urile celor doua Camere. Multi dintre parlamentari au strans cureaua si au pus deoparte sume frumusele pentru vremuri grele.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.