PDL. In 95,11% din sectii au votat 44,6% din cei cu drept de vot. Rezultatul nu poate fi schimbat

Vasile Blaga

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, luni dimineata, ca, dupa centralizarea PDL a datelor de la 17.641 sectii de votare, adica 95,11% dintre acestea, au votat 8.058.867 persoane, reprezentand 44,6% din alegatori.

Adriean Videanu a sustinut ca rezultatul nu mai poate fi schimbat si arata ca referendumul nu poate fi validat, neintrunind conditia de covrum.

Videanu a mai spus ca au mai ramas de centralizat datele de la 600 de sectii din tara si de la cele 306 din strainatate.
El a mentionat ca urmatorul anunt al PDL va fi facut dupa ora 11.00.

In cursul serii de duminica, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la plecarea de la sediul de campanie al lui Traian Basescu, ca prezenta la referendum a fost 46,8% si ca in strainatate nu vor fi mai mult de 50.000 de voturi.

Blaga a prezentat rezultatele unui sondaj CSOP realizat la comanda PDL, conform caruia, la ora 23.00, prezenta la referendum a fost 46,8%.

Citește și
Dan Sova
USL asteapta 1 MILION de voturi, din liste suplimentare, urne mobile si voturi din strainatate
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Vasile Blaga a sustinut ca in strainatate nu vor fi mai mult de 50.000 de voturi.

Rezultate exit-poll referendum 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu

Rezultate referendum 2012. USL sustine ca a facut o numaratoare paralela, iar Basescu e DEMIS

Traian Basescu: "Flacara democratiei a ramas aprinsa".

Antonescu: "Va multumesc, dragi compatrioti"

Victor Ponta: "Vreau sa felicit milioanele de romani care s-au prezentat la vot"

Mihai Razvan Ungureanu: Este o victorie a bunului simt

Mihai Razvan Ungureanu, liderul Initiativei Civice de Centru-Dreapta, a declarat ca ceea ce s-a intamplat la referendum reprezinta "o victorie a bunului simt si o victorie a cetatenilor asupra unei politici care nu tine cont de interesele lor".

"Sunt convins ca romanii stiu foarte bine, dupa 20 de ani, sa distinga intre bine si rau si maturitatea politica a natiunii romane s-a dovedit inca o data. Credem ca ceea ce s-a intamplat in aceasta zi este proba autentica a faptului ca peste 50% dintre romani doresc respectarea Constitutiei si a tuturor legilor acestei tari si este o victorie a democratiei, este o victorie a bunului simt si, nu in ultimul rand, o victorie a cetatenilor asupra unei politici care nu tine cont de interesele lor", a spus Ungureanu, la plecarea de la sediul de campanie al lui Traian Basescu.

Intrebat daca mai este posibila o rasturnare a prezentei la urne de votul romanilor din diaspora, Ungureanu a aratat ca romanii din strainatate stiu sa pretuiasca "meritul si competenta profesionale". "Credem in momentul de fata ca toti romanii care se afla in strainatate stiu foarte bine ca in strainatate meritul si competenta profesionale sunt pretuite, romanii care se afla in strainatate stiu foarte bine ce inseamna contributia lor la prosperitatea si viitorul natiunii romane", a afirmat fostul premier.

El a aratat ca "reconstructia" de dupa referendum trebuie facuta si cu aceia care au fost "intoxicati de propaganda mincinoasa". "in momentul de fata, problema pe care ne-o punem sau cel putin problema pe care mi-o pun este aceea de a reconstrui ceea ce altii au distrus in 3 luni de zile si pentru acest lucru este vital important ca natiunea intreaga sa participe. Nu credem ca prosperitatea, viitorul si demnitatea natiunii romane pot fi construite pe dezbinare si pe ura. Acest lucru l-am spus in cateva randuri si il pronunt inca o data si credem cu tarie ca toti cei care au fost intoxicati de propaganda mincinoasa au astazi ocazia sa isi dea seama care si unde se afla adevarul si pe adevar ne construim libertatea noastra", a afirmat Ungureanu.

Intrebat daca la sediul de campanie al lui Basescu s-au discutat deja planurile pentru alegerile parlamentare si daca el va fi liderul fortelor de dreapta la urmatorul scrutin sau candidat la alegerile prezidentiale, Ungureanu a evitat sa raspunda, spunand doar ca "dreapta trebuie sa intre unita in alegerile parlamentare".

Paleologu: Basescu iese slabit, Ponta si Antonescu total discreditati

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a scris, duminica noaptea, pe Facebook ca, in urma referendumului, Traian Basescu iese "slabit", iar Victor Ponta si Crin Antonescu sunt "total discreditati".

"Nu e victoria noastra, e infrangerea lor. Basescu iese slabit, Ponta si Antonescu total discreditati", a scris Paleologu pe Facebook.

Oltean: Poporul e mai rational,mai destept decat si-au inchipuit cei care pretind ca le stiu pe toate

Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, a declarat, duminica, dupa ce s-au anuntat exit-poll-urile, ca s-a dovedit ca poporul este mai rational, mai echilibrat, mai destept, mai informat decat si-au inchipuit cei care "pretind ca le stiu pe toate".

"A fost una dintre cele mai grele si mai neplacute zile din viata mea politica de-a lungul celor 22 de ani. Sper din suflet sa nu mai fiu nici eu, nici alti oameni politici si nici poporul acesta sa nu fie pus intr-o asemenea situatie, sa se lupte cu eul propriu pentru a-si salva democratia, pentru a salva institutiile statului de drept", a spus Oltean.

Oltean a afirmat ca a avut emotii legate de rezultatele referendumului. "Vazand cat de inversunati erau cei de la putere pentru a frauda referendumul, au fost momente in care, recunosc, am avut o oarecare indoiala ca poporul isi va mentine ratiunea si echilibrul. Dar, in ultima instanta s-a dovedit ca poporul este mai rational, mai echilibrat, mai destept, mai informat decat si-au inchipuit cei care pretind ca le stiu pe toate. Poporul e suveran si a dovedit-o inca o data", a spus Oltean.

Intrebat ce crede ca se va intampla daca se va ajunge la un rezultat la limita, Ioan Oltean a spus: "Eu cred ca, atat timp cat nu e indeplinita conditia jumatate plus unu, exact cat scrie la Constitutie, nu exista decat o singura solutie, invalidarea referendumului chiar daca se va produce cu un vot in minus. Asa spune la lege si va trebui sa invatam si noi acest lucru. Asa cum un mandat se castiga cu un vot in plus, tot asa si aici poti sa castigi un mandat cu un vot in minus".

Intrebat daca mandatul presedintelui va fi, in continuare, legitim daca va reveni la Cotroceni cu un vot masiv impotriva sa, Oltean a spus: "Absolut legitim!".

"Eu cred ca ceea ce se intampla in Romania nu este normal. Am vazut si in alte state presedinti a caror imagine se deterioreaza. Poporul il sanctioneaza atunci cand mandatul se finalizeaza. Atunci intervine suveranitatea poporului, nu cand se schimba majoritatile. Numai in tara aceasta, atunci cand se schimba majoritatea in Parlament, se poate invoca folosirea Constitutiei pentru suspendarea presedintelui atat timp cat nu exista argumente solide pentru a face acest lucru si nu au existat. Nu au existat nici in 2007, nici in 2012", a afirmat Oltean.

Oltean a negat ca a existat o competitie interna la PDL referitoare la procentul de absenteism la vot. "Nu, nu a existat o astfel de competitie", a spus el.

Oltean a spus ca nu a facut niciun top al primariilor din Bistrita-Nasaud "performante" in privinta absenteismului inregistrat la vot. "Nu, nu avem inca informatii despre situatiile din primarii. Nu suntem preocupati de asemenea ierarhii. Am fost preocupati ca poporul sa realizeze ca prin neprezenta la vot se poate pastra un drept", a afirmat el.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Kelemen Hunor: Nu putem accepta ca maghiarii sa fie declarati vinovati pentru referendum
Kelemen Hunor: Nu putem accepta ca maghiarii sa fie declarati vinovati pentru referendum

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminica seara, ca respinge orice speculatie privind rolul comunitatii maghiare la acest vot si ca nu poate accepta ca maghiarii sa fie declarati vinovati pentru acest referendum.

USL asteapta 1 MILION de voturi, din liste suplimentare, urne mobile si voturi din strainatate
USL asteapta 1 MILION de voturi, din liste suplimentare, urne mobile si voturi din strainatate

USL sustine ca referendumul este valid, iar presedintele Traian Basescu este demis, fiind numarate peste 9,2 milioane de voturi.
 

Rezultate exit-poll referendum 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu
Rezultate exit-poll referendum 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu

Conform datelor oficiale anuntate de BEC, autoritatile au centralizat 97,52% din numarul total al sectiilor de votare, inregistrandu-se prezenta a 8.297.135 persoane, adica 46,13% din numarul total al persoanelor inscrise pe listele electorale.

Recomandări
Crescătorii de păsări vin cu precizări despre culorile puilor și controalele efectuate de autorități
Crescătorii de păsări vin cu precizări despre culorile puilor și controalele efectuate de autorități

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, din care fac parte aproximativ 150 de crescători, asigură consumatorii că puii din magazine sunt siguri pentru consum.

Primele roșii românești costă de două ori mai mult decât carnea: ”Exagerat! Nu se poate!”. Ce prețuri vor fi de Paște
Primele roșii românești costă de două ori mai mult decât carnea: ”Exagerat! Nu se poate!”. Ce prețuri vor fi de Paște

Primele roșii românești au apărut în piețe, însă puțini clienți le pot cumpăra pentru că un kilogram ajunge și la 50 de lei. Dublu față de pieptul de pui, de exemplu.  

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.