Varujan Vosganian: Populația nu ar fi de vină pentru creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus

Dată publicare: 09-07-2020 10:23
Dată actualizare: 09-07-2020 10:26


Varujan Vosganian cere parlamentarilor să vină la muncă: ”Se lasă impresia că Parlamentul e doar un detaliu”

Deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE, a făcut declarații cel puțin surprinzătoare, miercuri seara, la Digi24, în legătură cu epidemia de coronavirus din România.

El spune că populația nu ar fi de vină pentru creșterea numărului de infectări și că nu se comportă altfel decât în alte țări. În plus, crede că virusul „e mai vlăguit”, nu are capacitate mare de transmitere, iar asimptomaticii nici nu ar transmite boala.

„În primul rând, cred că ar trebui, totuși, epidemiologii să ne explice ce se întâmplă. E simplu să dai vina pe populație. Dar eu nu cred că românii se comportă cu totul altfel decât se comportă italienii, francezii, spaniolii, mai ales că în țările alea au fost și mișcări de protest. Nu cred că plajele românești arată altfel decât plajele din Grecia, unde avem sub 30 de cazuri pe zi și un singur deces în ultima săptămână. Mie mi se pare că e o soluție confortabilă să dai vina pe români. Eu cred că românii au fost destul de disciplinați în starea de urgență și-n starea de alertă. Adică în România n-au fost proteste publice, n-au fost îndemnuri la rezistență civică și nu știu să existe vreun parlamentar care să îndemne la încălcarea legii. Cred că focarele din spitale și din căminele de bătrâni nu au fost corect stăpânite și poate că ăsta este unul din argumente. Dincolo de asta, trebuie să vedem cum evoluează. Nu știu, eu îmi păstrez speranța că au fost ultimele zvâcniri ale ghiaurului, cum se spunea în filmul Mihai Viteazu”, a declarat deputatul ALDE.

 

Sursa: Digi24


VIDEO PROTVPLUS.RO