USR şi PLUS au decis să fuzioneze. Cioloș: ”Cea mai importantă forţă politică”

Ultima actualizare: 17-08-2020 11:36
Dacian Ciolos, Dan Barna
Agerpres

84,65% dintre delegaţii la Congresul comun al USR şi PLUS au votat în favoarea fuziunii celor două formaţiuni.

Este vorba de 2.222 de voturi în acest sens din cele 2.625 exprimate, a anunţat copreşedintele noii formaţiuni, Dan Barna, potrivit Agerpres.

"Din 2.625 de voturi exprimate, 2.222 sunt în favoarea fuziunii, este un procent de 84,65% în favoarea fuziunii, 328 de voturi au fost împotrivă, 12,5%, iar 75 de colegi s-au abţinut, un procent de 2,86%", a precizat Dan Barna.

Anterior, şi Convenţia PLUS se exprimase în proporţie de peste 80% pentru fuziunea celor două partide.

"Au votat 1.557 de delegaţi din 1.835 de delegaţi acreditaţi. Din cei care au votat, au votat pentru 'Da' 1.299, ceea ce reprezintă 83,43%. Au votat 'Nu' 240, ceea ce reprezintă 15,41% şi s-au abţinut 18 colegi, ceea ce reprezintă 1,16% din cei care au votat. Deci avem, practic, fuziunea aprobată cu 83,43% din cei care au votat", a anunţat Dacian Cioloş.

"Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianţă, unirea este un pas firesc. Este ceea ce şi-au dorit membrii noştri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Împreună suntem şi mai hotărâţi să luptăm pentru idealurile şi principiile noastre, iar voinţa noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi şi mai puternică. Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară", a declarat Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, conform unui comunicat comun transmis de către cele două formaţiuni.

Şi Dacian Cioloş a afirmat, conform comunicatului menţionat, că "de azi, împreună, USR PLUS devine cea mai importantă forţă politică care vrea modernizarea României rapid, care are forţa necesară de a lupta de la egal la egal cu vechile partide şi care va acţiona coerent împreună cu zeci de mii de membri în alegerile locale şi parlamentare".

"Românii ne-au arătat, votând Alianţa într-un număr impresionant, că vor PLUS şi USR împreună. Dacă nu am fi înţeles şi ascultat mesajul oamenilor, dincolo de ambiţii personale, înseamnă că cele două proiecte politice nu erau făcute pentru societate, ci doar pentru câţiva membri de partid", a spus Dacian Cioloş, copreşedinte al USR PLUS.

Odată votată în congresul comun, fuziunea urmează să fie înregistrată la Tribunal.

Până la decizia definitivă a instanţei, formaţiunea va fi condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş, în calitate de copreşedinţi, se mai arată în comunicatul menţionat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO