USR: ”Primarul Negoiţă să răspundă în faţa justiţiei” pentru moartea muncitorilor

Robert Negoiță
Inquam Photos / George Calin

USR PLUS consideră ca primarul Robert Negoiţă trebuie să răspundă în faţa justiţiei, după accidentul de pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională. în urmca căruia doi oameni au murit.

 

„Din primele informaţii şi documente pe care le au consilierii USR PLUS, nu există autorizaţie de construire pentru lucrarea derulată lângă Biblioteca Naţională. De altfel, în administraţia publică locală este un fapt binecunoscut că firmele primăriei sectorului 3 acţionează la ordinul verbal al lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3”, susține formaţiunea politică pe pagina de Facebook, potrivit News.ro.

Iresponsabilitatea primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, se traduce în pierderi de vieţi omeneşti. USR PLUS consideră ca primarul Robert Negoiţă trebuie să răspundă în faţa reprezentanţilor justiţiei privind tragedia petrecută luni seară. Din primele informaţii şi documente pe care le au consilierii USR PLUS, nu există autorizaţie de construire pentru lucrarea derulată lângă Biblioteca Naţională. De altfel, în administraţia publică locală este un fapt binecunoscut că firmele primăriei sectorului 3 acţionează la ordinul verbal al lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3. De această dată, pe şantierul deschis lângă Biblioteca Naţională, nu au mai fost făcute doar lucrări fără avize şi fără autorizaţii care nu respectă normele de mediu, ca pe Esplanada, ci, se pare, lucrări nelegale de punere în siguranţă a unui drum, dar asta după ce au fost puse bordurile şi elemente de iluminat. Rezultatul lucrării făcute invers l-am văzut cu toţii: doi oameni au murit, iar alţi patru au ajuns la spital”, potrivit unei postări de marţi pe pagina de Facebook a USR PLUS.

Sursa citată precizează că „este scandalos că în continuare firmele de construcţie din subordinea Consiliului Local al Sectorului 3 acţionează la ordinul verbal al lui Robert Negoiţă şi nu se respectă nici un fel de măsuri de siguranţă a muncii”.

Citește și
mal muncitori
Un mal de pământ s-a prăbușit peste mai mulți muncitori pe un șantier din Capitală. Doi oameni au murit

Măcar de acum înainte lucrările din Sectorul 3 trebuie să se desfăşoare în siguranţă, în baza legii. Reamintim că încă din luna iulie consilierii locali USR PLUS ai Sectorului 3 i-au cerut explicaţii lui Robert Negoiţă pentru lucrările fără documente pe care le execută în centrul Capitalei, primind un răspuns scandalos: că se fac lucrări de igienizare. https://bit.ly/37glFgr . ISC Bucureşti, sesizat tot în luna iulie de către USR PLUS, a confirmat că firmele Primăriei Sectorului 3 nu aveau autorizaţii. Vom transmite procurorilor toate datele pe care le avem privind lucrările fără autorizaţie pe care Robert Negoiţă le face. Ne exprimăm compasiunea pentru pierderile suferite de familii şi le asigurăm că vom face toate demersurile legale pentru a pune capăt lucrărilor nelegale orchestrate de Robert Negoiţă”, a completat sursa menţionată.

Un grav accident s-a produs luni, în Capitală, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională, şase muncitori fiind prinşi sub un mal de pământ.

Trei au fost îngropaţi până la talie, reuşindu-se scoaterea lor, iar doi au fost complet acoperiţi cu pământ. Cei doi au fost căutaţi mai multe ore, ultimul fiind găsit după mai bine de patru ore. Şantierul aparţine Primăriei Sector 3, lucrarea fiind subcontratată.

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a transmis, luni seară, un mesaj după ce un mal de pământ s-a surpat peste şase muncitori la unul dintre şantierele municipalităţii. „Este o zi tristă şi dificilă pentru comunitatea noastră”, a declarat edilul.

 

Citește și...
Cine este vinovat pentru moartea celor 2 muncitori. Anchetă a Poliției Capitalei
Cine este vinovat pentru moartea celor 2 muncitori. Anchetă a Poliției Capitalei

Anchetă a Poliției Capitalei, pentru ucidere din culpă, în cazul celor doi muncitori uciși de surparea unui mal de pământ pe un șantier din Capitală. Polițiștii îi vor audia pe toți cei care lucrau la construcție, atunci când s-a surpat șanțul.

Un mal de pământ s-a prăbușit peste mai mulți muncitori pe un șantier din Capitală. Doi oameni au murit
Un mal de pământ s-a prăbușit peste mai mulți muncitori pe un șantier din Capitală. Doi oameni au murit

Operaţiune dramatică de salvare a șase muncitori surprinşi de un mal de pământ în centrul Capitalei.

Replici dure între Firea și Negoiță. Ce spune edilul de la Sector 3 după ce a fost numit „asasin”
Replici dure între Firea și Negoiță. Ce spune edilul de la Sector 3 după ce a fost numit „asasin”

Primarul general al Capital, Gabriela Firea, a declarat marţi că ar fi fost o lipsă de respect faţă de bucureştenii care au votat cu social-democraţii ca PSD să se alieze acum "cu proprii asasini", adică cu Victor Ponta şi Robert Negoiţă.

Recomandări
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat raportul asupra inflaţiei:
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat raportul asupra inflaţiei: "Băncile au cam sărit calul cu ROBOR-ul". VIDEO

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a prezentat, marţi, Raportul trimestrial asupra inflaţiei. "Băncile au cam sărit calul cu ROBOR-ul", a transmis Isărescu în timpul prezentării raportului. 

Bilanț COVID-19, 9 august 2022. 9.864 de cazuri noi de coronavirus și 43 de decese
Bilanț COVID-19, 9 august 2022. 9.864 de cazuri noi de coronavirus și 43 de decese

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.864 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.175 mai multe față de ziua anterioară.

Caniculă și ploi torențiale în mai multe județe. Meteorologii au emis Cod portocaliu de vijelii pentru zonele de munte
Caniculă și ploi torențiale în mai multe județe. Meteorologii au emis Cod portocaliu de vijelii pentru zonele de munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenţionarea Cod galben privind val de căldură şi disconfort termic ridicat, pentru ziua de marţi.