USR: Ioan Deneș, propus ca ministru al Pădurilor, a votat un proiect de cianurare a ariilor naturale

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Sursa: USR
Data publicarii: Marti 09 Ianuarie 2018 18:08
Categorie: Politic
Ioan Denes

USR susține că senatorul PSD Ioan Deneș, propus să o înlocuiască pe Doina Pană la Ministerul Apelor și Pădurilor, a votat anul trecut unul dintre cele mai distructive proiecte legislative la adresa ariilor naturale protejate.

”Ioan Deneș se numără printre cei care au votat, pe 23 octombrie 2017, proiectul cu dedicație de dinamitare și cianurare a ariilor naturale protejate.

Potrivit proiectului legislativ, limitele ariilor naturale protejate (parcuri naționale, situri de interes comunitar Natura 2000, monumente ale naturii etc.) ar putea fi modificate în mod discreționar, pentru a permite exploatări miniere care au primit licență înainte de anul 2007 (anul aderării României la UE, implicit la normele europene de protecție a mediului).

Proiectul încalcă două directive europene (Directiva 79/409/CEE privind conservarea păsărilor sălbatice și Directiva 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale și a florei și faunei sălbatice), jurisprudența europeană în domeniu și principiile dreptului internațional al mediului (conform cărora avizele și autorizațiile de mediu trebuie să respecte legile și regimul de protecție din momentul eliberării lor).” - se arată într-un comunicat USR.

În ciuda a mai multor întrebări și interpelări formulate de senatorul USR Mihai Goțiu în toamna lui 2017, ministerele Mediului și Apelor și Pădurilor, ANANP și ANRM nu au prezentat încă o listă completă a ariilor naturale protejate care vor fi afectate de proiectul legislativ.

E vorba de o lege cu dedicație pentru care riscăm un nou infrigement, destinat tuturor celor care, înainte de aderarea la UE au pus ochii pe resursele naturale ale României, indiferent de costurile și distrugerile pentru mediu, comunitățile locale și pentru toți contribuabilii, cu care realizarea unor astfel de proiecte miniere vin la pachet. Până nu e prea târziu, le solicit liderilor PSD să se răzgândească și să vină cu o altă propunere de ministru. Dacă domnul Deneș e cea mai competentă persoană pe care o au în partid în domeniul apelor și pădurilor, atunci viitorul se arată sumbru pentru ape și păduri”, afirmă senatorul USR Mihai Goțiu.

De asemenea, cei din USR atrag atenția că senatorul PSD Ioan Deneș nu are nicio experiență în domeniu.

Conform CV-ului de pe pagina Senatului, Ioan Deneș a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj, cu diplomă de subinginer mecanic, a lucrat ca electrician la CFR, a fost consilier local și județean și director comercial la două firme private. Singurele două lucruri care îl ”recomandă” pentru șefia Ministerului Apelor și Pădurilor sunt devotamentul lui față de Putere - în februarie 2014 a schimbat fotoliul de senator PNL cu cel de senator PSD, când s-a spart Coaliția de guvernare USL - și faptul că aparține aceluiași grup (Filiala PSD Bistrița-Năsăsud) din care a face parte ministrul demisionar Doina Pană.” - mai spun cei din Uniunea Salvați România.

Social-democratul Ioan Deneș este propunerea PSD pentru a prelua portofoliul la Ministerul Apelor și Pădurilor, după ce Doina Pană a demisionat din motive personale.

La finalul lunii martie, senatorul Ioan Deneș a fost criticat, după ce a afirmat că se împotrivește unei legi a parteneriatului civil, pe motiv că libertatea sa este „încălcată”, dacă două persoane de același sex se țin de mână pe stradă. Detalii aici.

 

Ioan Denes Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: USR

Ioan Deneș, propus ministru la Ape, deranjat de cuplurile gay: „Îmi încalcă libertatea”
Ioan Deneș, propus ministru la Ape, deranjat de cuplurile gay: „Îmi încalcă libertatea”
Liviu Dragnea, despre pozitia social-democratilor fata de gay:
Liviu Dragnea, despre pozitia social-democratilor fata de gay: "PSD este un partid tolerant. In Romania avem loc cu totii"
Zeci de membri ai comunitatii LGBT au protestat la sediul PSD fata de declaratiile senatorului Ioan Denes. FOTO
Zeci de membri ai comunitatii LGBT au protestat la sediul PSD fata de declaratiile senatorului Ioan Denes. FOTO
Senatorul PSD Ioan Denes: Cuplurile de homosexuali care merg pe strada de mana imi incalca libertatea
Senatorul PSD Ioan Denes: Cuplurile de homosexuali care merg pe strada de mana imi incalca libertatea
VIDEO PROTVPLUS.RO
CCR
Klaus Iohannis a trimis la CCR o nouă sesizare de neconstituționalitate
Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles
Ședinţă de Guvern. Mai multe măsuri în domeniul sănătăţii, pe ordinea de zi
Dragnea, contrazis involuntar de Dăncilă. Reacţia premierului când află ce a făcut
PNL cere iar demiterea lui Dragnea. Şeful deputaţilor PSD: "Doar boii sunt consecvenţi"
Mesajul parlamentarilor USR pentru premierul Dăncilă, afișat în plenul Parlamentului
viorica dancila, guvern,
Dăncilă: ”Sper că vom primi avizul CSAT pe buget.” Ce spune despre moțiune și Alianța Vestului
Dăncilă l-a contrazis pe Dragnea: Fondul de investiții locale are 10 miliarde de lei
Alba Iulia și Sibiu vor în Alianța Vestului. Ce spun de acuzația că se rup de România
Moțiunea de cenzură, depusă vineri. Votul se va da săptămâna viitoare
Tăriceanu: Bugetul urmează să fie prezentat în câteva zile
Camera Deputaţilor şi-a adoptat proiectul de buget pe anul viitor - aproape 500 de milioane de lei