Ungureanu: Ma gandesc serios cum am putea inchega o cooperare politica cu PNL sub alta conducere

Ultima actualizare: 27-10-2012 12:02
Mihai Razvan Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu afirma ca obiectivul ARD este de a atinge 30 la suta, pentru a forma aliante pentru guvernare.

Ungureanu spune ca se gandeste "foarte serios" la modul in care ARD ar putea incheia o alianta cu un PNL fara Antonescu, Fenechiu si "altii aidoma".

"Obiectivul nostru este ca ARD sa ajunga la 30 de procente, capabila fiind in acel moment sa deschida negocieri pentru formarea unei coalitii de guvernare si pentru sustinerea unui guvern altul decat cel de azi"
, a afirmat Mihai Razvan Ungureanu, miercuri, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat cu cine sunt dispusi politicienii din ARD sa incheie aliante politice pentru a forma majoritatea dupa alegerile din 9 decembrie, Ungureanu a aratat ca politica de aliante nu a fost stabilita inca si ca despre acest lucru se va discuta dupa campania electorala.

Fostul premier Ungureanu a spus ca, la nivel local, in foarte multe dintre organizatiile aliantei "exista disponibilitate pentru aliante in afara ARD".

Intrebat cu cine si-ar dori sa se alieze ARD, Ungureanu a raspuns ca in acest moment singurul partid la care se gandeste este PNL, dar nu cu actuala conducere.

"Ma gandesc foarte serios la felul in care am putea inchega o cooperare politica cu Partidul National Liberal. Mai departe, fantezia mea in momentul acesta nu merge", a spus Ungureanu.

Acesta a adaugat ca, in opinia sa, "PNL ar trebui sa fie legitim interesat de a-si ocupa locul in jumatatea de centru dreapta a spectrului politic romanesc", dar ca nu crede ca acest lucru este posibil "avand in frunte actuala compozitie in care intra presedintele Antonescu, domnul Fenechiu si altii aidoma".

In acest context, Ungureanu a spus ca PNL "are multi militanti de valoare, oameni care cred neabatut in dreapta liberala si care incep sa-si dea seama de enorma manipulare la care au fost supusi".

Ungureanu a apreciat, de asemenea, ca miscarile "asa-zis tactice din ultimele zile" ale PNL "camuflate sub expresia de pragmatica politica din ultimele zile arata "cat de mare e diferenta intre ce gandeste conducerea Partidului National Liberal ca ar trebui facut si ce gandesc unii dintre liberalii care au ocupat functii importante in statul roman ca ar trebui facut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO