Ţuţuianu, despre consultările cu preşedintele: ”Acum e doar o chestiune de imagine”

Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2018 22:51
Data publicarii: Luni 22 Octombrie 2018 20:56
Categorie: Politic
Ministrul Apararii, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu consideră că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a convoca partidele parlamentare la consultări pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei reprezintă în momentul acesta "doar o chestiune de imagine".

"Nu ştiu dacă PSD va merge. Nu am avut o asemenea discuţie (...). În ceea ce mă priveşte, cred că aceste consultări pe Justiţie făcute acum sunt doar chestiuni de imagine. Ele poate că ar fi trebuit făcute în urmă cu doi ani de zile, pentru că punerea de acord a legislaţiei naţionale cu deciziile CCR, cu recomandările Comisiei de la Veneţia ori cu directivele europene, cum este cea privind prezumţia de nevinovăţie, este importantă şi trebuie să intereseze întreaga societate românească. Astăzi cred că este un exerciţiu de imagine, taberele sunt foarte clar conturate", a spus Ţuţuianu luni la Senat.

El susţine că în Parlament trebuie "reactivată" activitatea comisiei speciale care a dezbătut aceste legi şi Codurile penale.

"Să vedem care sunt recomandările Comisiei de la Veneţia, să revedem hotărârile CCR, să vedem practica europeană în materie şi să încercăm să corectăm acele elemente de neconstituţionalitate sau asupra cărora Comisia de la Veneţia a exprimat anumite rezerve şi, în felul acesta, să dăm ţării, cetăţenilor o lege penală şi procesual-penală mai bună", a adăugat Ţuţuianu.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, miercuri, de la ora 15:00, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, programul consultărilor va fi următorul: miercuri, 24 octombrie, de la ora ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD); ora 15:30 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE); ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL); ora 16:30 - Uniunea Salvaţi România (USR); ora 17:00 - Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR); ora 17:30 - Partidul Mişcarea Populară (PMP); ora 18:00 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Ţuţuianu: Per ansamblu, prestaţia lui Tudorel Toader este una bună

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat luni că sunt multe puncte "pozitive" în activitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi elemente care "poate ar necesita o anumită discuţie", însă "per ansamblu prestaţia sa este una bună".

"Activitatea domnului Tudorel Toader va fi evaluată de doamna prim-ministru ca al oricărui alt membru al Guvernului. Eu cred că mandatul domniei sale trebuie privit în contextul dificultăţilor pe care le are. Sunt momente şi au fost ani foarte dificili. Eu cred că sunt foarte multe puncte pozitive în activitatea domnului Toader, însă există şi elemente care poate ar necesita o anumită discuţie. Recent eu am criticat adoptarea OUG pe Justiţie, pentru că eu cred că trebuia discutată, chiar dacă urgenţa era cea care determina adoptarea acestui act normativ. Per ansamblu eu cred că prestaţia domniei sale este una bună", a afirmat Ţuţuianu, la Parlament.

Ministrul Apararii, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Țuțuianu, despre OUG privind legile justiției: ”Eu cred că trebuia discutată în partid”
Țuțuianu, despre OUG privind legile justiției: ”Eu cred că trebuia discutată în partid”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Eugen Teodorovici
Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin OUG, după ce CCR a respins legea
PSD va decide luni ce miniştri sunt remaniaţi. Şi Gabriela Firea riscă sancţiuni
Rădulescu, despre raportul MCV: "Ipocrit. Anumite ţări sunt tratate într-un fel, altele în alt fel"
Tăriceanu, despre dosarul de la DNA: ”Au pus numai lucrurile ce duc la o anumită concluzie - că eu aş fi vinovat”
Nouă gafă a premierului Viorica Dăncilă. Ce cuvânt a folosit în loc de ”predicţii”. VIDEO
Dăncilă: Datele INS arată că măsurile luate de Guvern sunt corecte, creşterea economică este sustenabilă
viorica dancila
Dăncilă a criticat raportul MCV. Premierul a precizat însă că rămânerea României în UE este singura cale
Traian Băsescu: ”Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!”
Cum explică Florin Iordache gestul obscen prin care a şocat Parlamentul României
Deputații au votat inițiativa lui Dragnea și Tăriceanu, prin care interceptările pot fi contestate
Detenția la domiciliu: PSD a eliminat articolul care ar fi avantajat-o pe Udrea. Cine ar fi beneficiarii
Deputații USR cer măsuri drastice împotriva lui Florin Iordache, după gesturile obscene din Parlament