Tudorel Toader i-a trimis demisia premierului Viorica Dăncilă. FOTO

Ultima actualizare: 18-04-2019 20:26
Tudorel Toader a anunțat că îi va prezenta demi...
Tudorel Toader i-a trimis demisia premierului Vior...

Tudorel Toader pleacă din Guvern, dar nu imediat. Ministrul Justiției și-a scris demisia, însă a anunțat că va părăsi biroul doar când în Monitorul Oficial va apărea numele noului ministru.

Adică, atunci când președintele Klaus Iohannis va accepta schimbările cerute de PSD. Între timp, șeful statului a dat de înțeles că nu este de acord cu propunerile social-democraților.

Ministrul Tudorel Toader a anunțat, joi, că îi va prezenta demisia premierului Viorica Dăncilă, după ce PSD i-a retras sprijinul politic în CEX.

”Prin urmare, merg la Guvern și îi prezint doamnei premier demisia din funcția de ministru al Justiției. Domnia sa va decide ce face cu această decizie, sigur, cel mai probabil o trimite la președintele Republicii. În felul acesta, domnia sa declanșează pe de o parte procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o și a trimis-o de aseară. Are în același timp și demisia mea și cel mai probabil o va trimite la președintele Republicii.” - a spus, joi după-amiază, ministrul Justiției Tudorel Toader. 

Joi seară, Toader a postat o imagine cu demisia.

El a mai precizat că va rămâne la Ministerul Justiției până când președintele Klaus Iohannis va emite decretul de eliberare a sa din funcție.

”Voi rămâne, repet, până în momentul în care președintele evaluează, analizează, decide și emite decretul, pe de o parte de eliberare a mea, pe de parte de numire a noului ministru al Justiției.” - a mai spus Toader.

Sinteza declarațiilor ministrului Tudorel Toader:

- Voi merge la Guvern și am o întrevedere cu doamna prim-ministru

- Oarecum voi dezvolta ce am spus dimineață, dacă nu am fost explicit

- Voi porni în scrisoarea redactată de la voința politică exprimată în CEX, de retragere a sprijinului politic pentru subsemantul

- Voi porni de la faptul pe care vi-l spuneam, că doamna prim- ministru are rol decisiv atât în formarea Guvernului, cât și în revocarea unor membri

- Iau în considerare și că orice autoritate trebuie să aibă asigurată activitatea

- Voi rămâne în minister până când în Monitorul Oficial va fi publicat numele noului ministru

Aceste declarații vin după ce, joi dimineață, Toader a avut o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă. 

- Prin urmare merg la Guvern și îi prezint demisia din funcția de ministru al Justiției

- Prin urmare domnia sa are și demisia mea și cel mai probabil o va trimite la președintele republicii.

Șeful statului a dat de înţeles că nu e de acord cu schimbările din Guvern, cerute de social-democraţi.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „PSD pregăteşte o remaniere guvernamentală care vrea să întărească asaltul asupra justiţiei şi acest lucru nu poate să fie de bun augur. Este constituțională decizia prim-ministrului sau decizia fiecăruia în parte, dar nu pot să semnez nişte acte fără să evaluez urmările remanierii guvernamentale".

Ministrul Tudorel Toader a discutat mai mult de o oră cu Dăncilă despre demisia sa

Ministrul Tudorel Toader a avut, joi, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, cu care a discutat despre plecarea sa de la conducerea Ministerului Justiției. Discuția a durat mai mult de o oră, iar la plecare ministrul Justiției nu a făcut declarații de presă.

Întâlnirea a avut loc după ce preşedintele executiv al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat miercuri că Eugen Nicolicea va fi propunerea Partidului Social Democrat pentru funcţia de ministru al Justiţiei în locul lui Tudorel Toader.

Dăncilă a spus că urmează să aibă o discuţie cu actualul ministru al Justiţiei şi că aşteaptă demisia din partea acestuia.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi dimineață că 'Guvernul îi aparţine prim-ministrului', şi nu preşedintelui României sau Parlamentului, precizând că decizia premierului Viorica Dăncilă în cazul său este decisivă şi că o va respecta.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO