Traian Basescu se implica in criza din Caucaz! Joi in vizita la Tbilisi

21-08-2008 01:00

Traian Basescu se implica in criza din Caucaz!

Presedintele duce ajutoare umanitare pentru georgienii afectati de interventia militara rusa si asigurari ca sprijina aspiratiile euroatlantice ale tarii din Caucaz.

Opt tone de medicamente si produse sanitare de un milion de euro plimbate prin Ucraina si Moldova vor ajunge joi cu aeronava prezidentiala la victimele razboiului din Georgia.

Miercuri, seful statului a vizitat Ucraina si Moldova unde a spus ca se teme de un conflict in Transnistria, dupa modelul celui din Osetia de Sud.

Flori, poze si lozinci pro Basescu scandate de cateva zeci de basarabeni care vor ca oficialii de la Bucuresti sa le dea cetatenie celor care au trait pe pamant romanesc inainte de 1940. Traian Basescu i-a salutat din mers, grabit sa fie punctual la intilnirea cu Vladimir Voronin.

La Chisinau, Traian Basescu a sosit de la Kiev, unde s-a intilnit cu presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko. Situatia grava din Georgia a fost discutata mai bine de doua ore. Asa ca Traian Basescu a plecat fara sa mai guste din mancarea pregatita special pentru el.

"Analizand punctual potentialul conflictului transninstrean, putem spune ca are toate mecanismele duse pana la limita la care sa poata izbucni - elementele conflictuale sunt create si acolo ca si in Osetia si Kosovo", a declarat presedintele Basescu.

In urma recentei crize ruso - georgiene, seful statului face un turneu fulger in cinci tari: Ucraina, Moldova, Azerbaidjan, Turcia si Georgia.

Sursa: Pro Tv


VIDEO PROTVPLUS.RO