Theodor Stolojan: In 5 ani, Elena Basescu nu a fost niciodata raportor al PE, iar Cristian Preda doar o data

Ultima actualizare: 27-03-2014 07:01
Theodor Stolojan

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, ca ii pare foarte rau de Elena Basescu si Cristian Preda au plecat din PDL, "care a facut foarte mult pentru dansii".

Ironic, Stolojan a precizat ca, in cinci ani, Elena Basescu nu a fost niciodata raportor al PE, iar Preda doar o data.

"Orice om care paraseste PDL reprezinta o pierdere si mie imi pare rau ca dansii (Cristian Preda si Elena Basescu - n.r.) au plecat din PDL, care a facut foarte mult pentru dansii! Foarte mult, dar e decizia dansilor", a precizat Stolojan intr-o conferinta de presa raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

Stolojan a vorbit si despre activitatea Elenei Basescu si a lui Cristian Preda ca europarlamentari, aratand ca prima nu a fost niciodata raportor al PE in cinci ani de zile, iar Cristian Preda a fost doar o singura data raportor al PE pentru un raport din proprie initiativa.

"(Elena Basescu - n.r.) in cinci ani de zile nu a fost niciodata raportor al PE, iar domnul Cristian Preda a fost o singura data raportor al PE pentru un raport din propria initiativa", a precizat Theodor Stolojan.

Stolojan a aratat ca in Parlamentul European exista un site unde este reflectata in mod real activitatea fiecarui europarlamentar, mentionand ca in opinia sa cea mai importanta activitate a unui europarlamentar este sa capete increderea colegilor din grupul politic de a deveni raportor al PE. "Nu exista activitate mai importanta (ca cea de raportor - n.r.), trebuie facuta deosebirea de activismul parlamentar, activism care se reflecta prin fel de fel de declaratii, fel de fel de luari de cuvant care nu au nicio legatura cu activitatea de raportor al PE sau al comisiei", a spus Stolojan.

El a aratat ca PDL are candidatii cei mai buni pentru europarlamentare, mentionand ca cei 11 europarlamentari romani membri ai PDL din actualul mandat au fost raportori ai Parlamentului European pentru 60 de rapoarte, in timp ce cei 16 europarlamentari PSD si PNL au fost raportori ai PE pentru 36 de rapoarte.

"Din pacate, daca va uitati la lista de candidati propusa de PSD si PNL, au disparut de pe aceasta lista in special a PSD exact europarlamentarii lor cei mai buni, doamna ticau cu zece rapoarte si domnul Cutas cu sase rapoarte", a mai spus Stolojan.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO