Tariceanu, despre excluderea lui Chiliman: Mi-a lasat un gust amar; am asistat la o executie publica

Ultima actualizare: 31-05-2013 00:44
Tariceanu Antonescu

Senatorul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca excluderea lui Andrei Chiliman din PNL i-a lasat un gust amar, el aratand ca a asistat la "o executie publica" a unui vechi membru liberal.

"Situatia de ieri, din PNL, va spun sincer, mi-a lasat un gust amar. Sunt trist ca am fost nevoit intr-un fel, sa spun asa, sa asist la o executie publica a unuia dintre colegii mei, vechi membru al PNL. Cred ca PNL se gaseste intr-o situatie dificila, care ar trebui analizata dintr-o alta perspectiva", a spus Tariceanu.

El a aratat ca pentru unii s-ar putea ca excluderea lui Andrei Chiliman sa para ca o formula de a gasi un tap ispasitor pentru situatia nu tocmai confortabila in care este PNL azi, dar ca, in opinia sa, problema trebuie cautata in ceea ce inseamna relatia in cadrul USL si raporturile cu PSD, in conditiile in care PNL doreste ca viitorul presedinte al Romaniei sa fie ales din randurile sale.

"Acest proiect depinde intr-o masura extrem de mare de PSD. Prin urmare, cred ca acestea sunt problemele pe care trebuie sa le avem in vedere. Trebuie sa avem in vedere modul in care gestionam parteneriatul cu PSD in asa fel incat activitatea Guvernului sa fie cat mai eficienta, sa dea rezultate pentru ca cetatenii asteapta rezultatele guvernarii, dar in acelasi timp trebuie sa recunoastem ca pe termen lung partidele noastre, din USL, sunt intr-o competitie"”, a spus Tariceanu.

El a aratat ca nu e deloc simplu sa se gestioneze aceste raporturi.

"Acest lucru, din perspectiva mea, inseamna ca PNL trebuie sa aiba grija sa-si pastreze propria identitate in prezent in fata alegatorilor, sa-si prezerve propria identitate in perspectiva alegerilor care urmeaza in 2014, ma refer la europarlamentare si prezidentiale, si trebuie sa gaseasca solultii pentru a fi cat mai prezent cu solutii de factura liberala la problemele cu care Romania se confrunta azi", a mai spus Tariceanu.

Delegatia Permanenta a PNL a decis, luni, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, dupa ce actualul edil a activat timp de 24 de ani in PNL, motivul sanctiunii fiind savarsirea unor "abateri grave de la disciplina partidului".

Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman si a deputatului Diana Tusa, inaintata de BPN Delegatiei Permanente a PNL, a fost aprobata cu majoritate de voturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO