Dosarul Bombonica înaintează, chiar dacă Dragnea e în spital. Următorul termen: 15 aprilie

Ultima actualizare: 18-03-2019 17:52

Judecătorii Instanţei supreme au audiat, luni, mai mulţi martori în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Dosarul vizează angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica la DGASPC Teleorman, procurorii susţinând că de fapt acestea lucrau la sediul PSD Teleorman.

Dragnea nu s-a prezentat la proces, iar avocaţii săi au depus acte medicale care dovedesc faptul că liderul PSD se află internat în spital. La proces nu a venit nici fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

Printre martorii audiaţi s-a aflat şi Jenica Dumitru, fostă şefă la Resurse umane la DGASPC Teleorman.

Judecătorii au decis ca inculpații, inclusiv Liviu Dragnea, să fie audiați pe 15 aprilie.

Potrivit Agerpres, un martor a declarat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că aproape 80% dintre salariaţii de la DGASPC Teleorman cunoşteau faptul că două angajate ale instituţiei lucrau de fapt la PSD Teleorman, însă nu comenta nimeni "de frică" să nu îşi piardă locul de muncă.

Martorul a mai spus că preşedintele de atunci al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, cunoştea probabil situaţia celor două angajate.

Dragnea mai stă în spital

Liviu Dragnea va rămâne internat în clinica privată din București încă o săptămână, spun apropiaţii săi, iar medicii nu au decis încă dacă șeful PSD va fi supus unei intervenții chirurgicale pentru dubla hernie pe care o are.

Luni, 18 martie, Dragnea ar fi trebuit să se prezinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un nou termen în dosarul Bombonica, în care a primit, în primă instanţă, 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Însă nu doar liderul PSD Liviu Dragnea, inculpat în dosarul Bombonica, a fost absent de la audiere, ci și Șefu Olguța, fosta directoare a Direcției de Protecție a Copilului Teleorman și fostă șefă a Bombonicăi Prodana, care a fost soția lui Dragnea.

Potrivit unor surse apropiate de ea, Șefu Olguța ar avea același tip de suferință cu Dragnea: afecțiuni ale coloanei vertebrale. Astfel, ambii inculpați care au acceptat să dea declarații au absentat luni la audierile de la Instanța Supremă.

Tot luni, medicii vor repeta analizele de tip RMN, pentru a ajunge la o concluzie în privința afecțiunii pe care o are președintele PSD.

De câteva săptămâni, Dragnea a acuzat dureri puternice de spate, aşa că sâmbătă s-a prezentat la spital, pentru investigaţii, iar medicii au decis să-l interneze.

Șeful PSD a fost supus unor investigații imagistice, în urma cărora medicii i-ar fi spus că suferă de dublă hernie de disc și i-au recomandat să stea în pat cel puțin trei zile.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a fost citat pe 18 martie la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru un nou termen în dosarul Bombonica. În primă instanță, liderul PSD a primit 3 ani și jumătate de închisoare, sentința fiind contestată, iar procesul amânat de mai multe ori. Dragnea mai are o condamnare de 2 ani cu suspendare în dosarul "Referendumul".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO